Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Rákosi-korban volt ismert fogalom, de most újjáéled (mint maga a korszak is), a “túllicitáló”. Azok a közép-, vagy alsószintű szarháziak, hivatalnokok, ilyen-olyan vezetők, és persze újságírók, akik rátesznek pár lapáttal a központi akaratra, hogy behízelegjenek, felhívják magukra a figyelmet és jobb pozíciókat szerezzenek.

Ez most annak kapcsán jöhet elő, hogy akiknek CEU-s diplomájuk van, adott esetben túllicitáló senkiháziak áldozatai lehetnek. Már csak azért, hogy az illető jelenthesse, hogy leszámolt egy ellenséggel, és tarthassa a markát a következő osztogatásnál. – írja Juszt László blogjában.

CEU-s diplomája miatt rúgtak ki egy állami alkalmazottat – értesült a Romnet.hu.

A hírportált egy neve és volt munkahelye elhallgatását kérő olvasó kereste meg, aki 2007-ben szerzett szociológus diplomát, majd a második Orbán-kormány idején a Közép-európai Egyetemen mesterdiplomát is kapott. A Romnet-nek a kirúgott állami dolgozó azt mondta: az intézmény azt az utasítást kapta, hogy meg kell szüntetni a munkaviszonyát, mivel kapcsolatban állt a kormány által támadott Soros-egyetemmel. Az érintett bírósághoz fordul. – értesült ugyanis a hírtv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: