Budapest, 2012. március 15. Az alternatív köztársasági elnökké választott Pityinger László (Dopeman) rapper beszél az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) tüntetésén az Erzsébet híd pesti hídfõjénél. MTI Fotó: Kollányi Péter
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szókimondó rapper húsvétkor is bizonyította, teljesen máshogy képzeli a politizálást. Most vasárnap Józsefváros választ. A rapper, Pityinger László az MSZP által támogatott független jelöltként indul a választásokon.

Pityingernek nem ez az első formabontó akciója politikusként. A nyolc pontból álló programja, melyet facebookon is leközölt, lózung mentes és több véleményvezér és gyakorló politikus  is gratulált neki hozzá, volt olyan, aki a legszakmaibbnak minősítette.

Azonban Pityinger a napokban tett egy másik bejelentést is, pontosabban egy vállalást. A képviselőjelölt azt vállalta, hogy a képviselői fizetésének egy részéből kettő szegény ámde jó tanuló tehetséges józsefvárosi gyermek taníttatásának vagy sportolásának költségeihez hozzájárul. Az ösztön-díj felajánlás többől is áll, egyfajta mentorprogram,  a rapper azt is elmondta rendszeresen fog konzultálni a szülőkkel, tanárokkal és az edzővel, hogy a gyerköcök biztos ne kallódjanak el.

Most viszont szegény sorsú gyermekeknek vitt élelmiszer-adományokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: