Belső információk szerint: Habony találta ki a CEU kinyírását


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lesújtó véleménye van a mai Orbán-rezsimről Csaba Lászlónak, a CEU közgazdász professzorának, Orbán korábbi főtanácsadójának.

A szakember a 168 órának adott interjúban arról beszél, hogy a Soros-egyetem elleni „koncepciós pert” Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó találta ki, csakhogy Habonynak egyszerűen fogalma sincs arról, mi egy egyetem.

„Nem tudja megkülönböztetni egy civil szervezettől. (…) „Az van a fejében, hogy mivel Soros György a sátán, mindent le kell vadászni, amihez köze van”

– véli az egyetemi professzor.

Csaba László szerint 2010 óta a mérsékelt fideszes politikusok és értelmiségiek a háttérbe szorultak, a Habony-szárny pedig előretört, de ennek az előretörésnek semmiféle előjele nem volt.  „A 2010-es választások előtti napokban volt egy beszélgetés, amin a várható győzelem mámorában,

villányi borokat iszogatva egymás után szólaltak meg az érdemdús magyarok, és nagyjából 5000 milliárd forintot osztottak el egy óra alatt, majd Orbán felállt, és azt mondta: a kassza üres,

a kormányzás nem arról szól, hogy kinek a zsebét miképp tömik ki, hanem hogy miként lehet talpra állítani az országot, teljesítményt létrehozni – idézi fel a professzor, aki szerint ennek ellenére pár nappal később Orbán lazán felmondta a Jobbik programját.

A Habony-szárny előretörése – derül ki az interjúból – egyúttal azt is jelentette, hogy a döntés minden kérdésben a legfelső szintre került, és előfordult, hogy a “mérsékelt” fideszes politikusok, amilyen Martonyi János vagy Navracsics Tibor a kormányülésen tudták meg, hogy a területüket érintő ügyekben milyen döntések születtek.

Csaba László szerint Orbán gyors felfogású, értelmes ember, hamar megért dolgokat, de

„biológiailag lehetetlen, hogy egy ember megalapozottan tudjon dönteni az élelmiszer-biztonságtól a felsőoktatáson át a magyar–kínai kapcsolatokig mindenről. Márpedig ez van.”


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Csaba László kitér a magyar gazdaság helyzetére is. Szerinte az Orbán-kormány úgy viselkedik, mint egy kamasz:


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

„beül az autóba, kétszázötvennel száguld, senkitől és semmitől sem fél.”

Ez a vakmerőség a CEU-botrányon is látszik. Elég lett volna ugyanis, ha a kabinetben valaki veszi a fáradtságot, és elgondolkodik, hogy mekkora nemzetközi felháborodás lehet az egyetemet ellehetetlenítő törvény vége.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük