Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gulyás Márton és Varga Gergő a hétfői tüntetés után narancssárga festéket akart hozzávágni a Sándor Palota oldalához. Gulyás elmondta: „azért tettem, hogy kinyilvánítsam, ez nem egy független intézmény, hanem egy fideszes intézmény, s úgy éreztem, ha erre nem reagálunk, akkor megérdemeljük az ilyen vezetőket.” Nem tagadta a rongálást, amely a bűnrészes Áder János elnök törvényt jóváhagyó lépése elleni tiltakozás volt.

Ám szándékosan nem zománc, hanem vízbázisú festéket vett, tudva, hogy nem Áder fogja személyesen levakarni, és nem akart kitolni az alacsony bérért foglalkoztatott dolgozókkal, akikre ez a feladat várt. Karját azonban elkapták a rendőrök, a következő pillanatban már a földön hevert, így festékei nem értek célt. Vargáé igen, aki ezzel 23 ezer forint kárt okozott az épületben.

Az ügyész szerint a Facebook.com nevű oldalon szervezett tüntetést a két vádlott és egy ismeretlen harmadik személy. Az utóbbi jelentősége, hogy így csoportosan elkövetett bűncselekménnyel vádolhatták Vargát és Gulyást. Felfüggesztett szabadságvesztést kért, a bíró csütörtökön 20 órakor hirdette ki, hogy a három napja előzetes letartóztatásban lévő megbilincselt két vádlottat összesen 500 óra közmunkára ítéli.

Ezennel kijelentem, hogy én vagyok a keresett harmadik. A fenti képen látható is, hogy én festettem át narancsra a Sándor Palotát.

Ha úgy gondolja, hogy Ön is a harmadik, kérem, egy kommentben tegye fel: Én is a harmadik vagyok.- a kommentet itt teheti meg (szerk.)

Kíváncsi vagyok, hányan leszünk. Illetve voltunk.
Farkasházy Tivadar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Baloldali fiatalok: „Orbánék tönkreteszik a fiatalok életét”

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas szerint a fiatalok folyamatos lemondásra kényszerülnek, sokszor már az alapvető szükségletekről kell lemondaniuk a kormány hibás gazdaságpolitikája...

Tóth Bertalan: Veszélyes játékba kezdett a Fidesz

A Fidesz-kormány hintapolitikája a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyében még inkább ráerősít Magyarország folyamatos elszigetelődésére – mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője az ATV...

Pintér újra lecsapott – Így próbálja eltusolni az ügyet a rendőrminiszter?

Szokott módon hallgatásba burkolózik a fideszes belügyminiszter, amikor meg kellene magyaráznia, miért meneszti a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjét - írja közleményében Komjáthi Imre, az...