Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Debreceni Főpályaudvar projekt sikeres előkészítése és megvalósítása érdekében Debrecen város önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-vel. Az önkormányzat a sikeres megvalósítás érdekében megkezdte a közlekedés lehetséges átszervezését, az abban érintett úthálózatok átépítését. Az egyik sarkalatos kérdés az M35 autópálya Debrecent elkerülő szakaszának megépítéséig történő forgalom átvezetésének megoldása. A megtett intézkedések részben kezelik a városon belüli forgalmat, viszont nagyon fontos a beérkező járművek számának csökkentése. Az elmúlt héten megkezdődött a Szoboszlói út felújítása. Már az első naptól kezdődően folyamatos torlódások és közlekedési nehézségek tapasztalhatóak az útszakaszon. Ez a későbbiek folyamán csak növekedni fog.

 

Az MSZP Debrecen Városi  Szervezete fontosnak tartja, hogy a városban élők időben beérjenek a munkahelyükre, gyermekeiket biztonságosan tudják elvinni az iskolába, óvodába,  az intermodális központ beruházás ne jelentsen elviselhetetlen terhet a cívisváros lakói számára.

 

Ezért  2017. március 27-én közgyűlési önálló indítványban javasoltam, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése a forgalom csillapítása érdekében kezdeményezze a Debreceni Főpályaudvar megépítéséig az M 35 autópálya 4. sz. főút felhajtójától Debrecent  elkerülő út kezdetéig meglévő szakasz díjmentesítését a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál.

 

Az idő rövidsége miatt kezdeményeztem a város polgármesterénél, hogy előterjesztésemet sürgősséggel terjessze elő a március 30-ai közgyűlésen.

 

Bízom abban, hogy a közgyűlés fideszes többsége és az ellenzéki pártok képviselői – a város lakossága érdekében – egyöntetűen támogatják az előterjesztést és a testület  hivatalosan kezdeményezi a minisztériumnál az adott útszakasz ideiglenes térítésmentességét. – írja közleményében Madarasi István az MSZP Debrecen városi elnöke.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: