Közvélemény-kutatások: Rég nem látott remény a kormányváltásra


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Biztató eredményeket mérnek a közvélemény kutatók a kormányváltásban reménykedőknek. Régen jöttek utoljára ilyen kedvező adatok a baloldal számára.

A Publicus Intézet által készítette kutasát nem kell nagyon magyarázni: Orbán 44, Botka 42. Gyakorlatilag hibahatáron belül beérte az MSZP miniszterelnök-jelöltje támogatottságban a jelenlegi miniszterelnököt.

A kormányváltásnak egy dolog nagyon nem kedvez, ez pedig a baloldali kispártok. Teljesen természetes, hogy a pártokat az önös politikai érdek munkálja, de a kormányváltás ügyét azzal nehezítik a sokszor mérhetetlen erejű pártok, hogy minden erejükkel Botkát és csapatát az MSZP-t gyengítik.

Közben már fizikálisan is lehetetlen mennyiségű kispárt kezd lenni. A Fénysebesség 10 olyan kispártot számolt össze (Együtt, PM, DK, MOMO, MOMA, LMP, MLP, Gémesi-párt, Pukli-párt, Kétfarkú) amelyik az áhított 5%-ra hajt csak reális eséllyel, azaz inkább irreális eséllyel, mert könnyű azt belátni, hogyha mindegyik párt csak 5%-os bázissal rendelkezik az is 10 párt esetén 50%-pontos támogatottságot kellene hogy eredményezzen. Ez meg a lesetlennel egyenértékű.

Tehát jó eséllyel ezen pártok közül egy, maximum kettő fog becsúszni éppen, hogy a parlamentbe.

Érthető tehát, hogy a legnagyobb ellenzéki pártról az MSZP-ről szeretnének lefaragni egy-két tizedszázalékot. Azonban a parlamentbe jutást így sem fogja többség tudni elérni, viszont a kormányváltást azt tudja gyengíteni.Tehát egyetlen reális stratégia maradt, azoknak, akik valóban elszeretnék kergetni a Fideszt a kormány közeléből és ez egybecsenghet az MSZP stratégiájával is: Botka támogatottságát szavazatra kell váltani. Ma a képlet úgy fest, hogy aki kormányváltást szeretne annak Botkára és az MSZP-re kell szavaznia, ez olvasható ki a kutatásokból.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük