Közvélemény-kutatások: Rég nem látott remény a kormányváltásra


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Biztató eredményeket mérnek a közvélemény kutatók a kormányváltásban reménykedőknek. Régen jöttek utoljára ilyen kedvező adatok a baloldal számára.

A Publicus Intézet által készítette kutasát nem kell nagyon magyarázni: Orbán 44, Botka 42. Gyakorlatilag hibahatáron belül beérte az MSZP miniszterelnök-jelöltje támogatottságban a jelenlegi miniszterelnököt.A kormányváltásnak egy dolog nagyon nem kedvez, ez pedig a baloldali kispártok. Teljesen természetes, hogy a pártokat az önös politikai érdek munkálja, de a kormányváltás ügyét azzal nehezítik a sokszor mérhetetlen erejű pártok, hogy minden erejükkel Botkát és csapatát az MSZP-t gyengítik.

Közben már fizikálisan is lehetetlen mennyiségű kispárt kezd lenni. A Fénysebesség 10 olyan kispártot számolt össze (Együtt, PM, DK, MOMO, MOMA, LMP, MLP, Gémesi-párt, Pukli-párt, Kétfarkú) amelyik az áhított 5%-ra hajt csak reális eséllyel, azaz inkább irreális eséllyel, mert könnyű azt belátni, hogyha mindegyik párt csak 5%-os bázissal rendelkezik az is 10 párt esetén 50%-pontos támogatottságot kellene hogy eredményezzen. Ez meg a lesetlennel egyenértékű.

Tehát jó eséllyel ezen pártok közül egy, maximum kettő fog becsúszni éppen, hogy a parlamentbe.

Érthető tehát, hogy a legnagyobb ellenzéki pártról az MSZP-ről szeretnének lefaragni egy-két tizedszázalékot. Azonban a parlamentbe jutást így sem fogja többség tudni elérni, viszont a kormányváltást azt tudja gyengíteni.

Tehát egyetlen reális stratégia maradt, azoknak, akik valóban elszeretnék kergetni a Fideszt a kormány közeléből és ez egybecsenghet az MSZP stratégiájával is: Botka támogatottságát szavazatra kell váltani. Ma a képlet úgy fest, hogy aki kormányváltást szeretne annak Botkára és az MSZP-re kell szavaznia, ez olvasható ki a kutatásokból.

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük