Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az új emberek új megközelítéseket is jelentenek – mondta az Egyesül Államok ideiglenes budapesti ügyvivője. David J. Kostelancik aki ma Szegedre látogatott, találkozott az egyetem vezetőivel, Botka Lászlóval, valamint diákokkal is.

Amerikai diplomatával találkozott Botka László

David Kostelancikot az egyetem Dugonits téri központi épülténél Nagy Katalin, a nemzetközi ügyekért felelős rektori főmegbízott fogadta. A vendégről több fotó is készült a Nobel-díjas Szentgyörgyi Albert szobránál, aki életének második felében az Egyesült Államokban élt és dolgozott. Az ügyvivő azt mondja főképp tájékozódni jött.

Kostelancik elmondta, lehetősége volt fiatal egyetemistákkal és oktatókkal találkoznia, valamint megbeszéléseket folytatott az egyetem vezetőivel, ahol elsősorban a csereprogramok kerültek szóba. Emellett találkozott Botka László polgármesterrel is, akivel zártkörű megbeszélést folytatott . “Mindannyian fantasztikusak.” – tette hozzá az amerikai diplomata.

David Kostelancik Coleen Bell nagykövet januári távozása óta vezeti a képviseletet, azelőtt helyettes vezető volt. Azt mondja, nem kifejezetten azért választotta ezt a várost, mert Botka László miniszterelnök-jelölt lett. Szeged szerinte az egyik legjelentősebb magyar város. Úgy gondolja, a magyar amerikai kapcsolatok az utóbbi időben javultak, többek között azért, mert új emberek kerültek vezető pozíciókba.

„A mi országunkban új elnök van, új tagjai vannak a kabinetnek, akik sok országgal való kapcsolatunkat tekintik át, közte Magyarországot is. Ez lehetőséget ad, hogy újból fölvessünk bizonyos kérdéseket. A dolgok jól alakulnak.” – mondta David Kostelancik


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: