Az MSZP ezen a hétvégén is több száz rászorulónak segített


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A több mint öt éves hagyománynak megfelelően, az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3. sz. választókerület szocialistái, szimpatizánsai és a megyei nőtagozat tagjai  2017. március 26-án —a hónap utolsó vasárnapján–11.00 órától meleg ebéddel várták a nehéz sorsú embertársaikat Debrecenben, a Petőfi téren.

 A szociális ellátórendszer hétvégén pihenőnapokat tart, pedig a szegény ember is szeretne hétvégén, legalább egyszer meleg ételhez jutni.Az éhség az nincs tekintettel a hétvégékre, a többnapos ünnepekre. Abban a városban, ahol nemrégen úgymond ” történelmi jelentőségű” költségvetést fogadtak el, nem telik arra, hogy a rászorulók hétvégén, és az ünnepnapokon is ellátást kapjanak. Erre nincs elég pénz, bezzeg a városi, fideszes  lakájmédia működtetésére semmi sem drága. Ezért a  a következő, húsvét első napi  ételosztásra meghívjuk a város polgármesterét, illetve a szociális területért felelős alpolgármesterét.
 
Az ételosztáson, mint mindig most is sokan–több mint százötvenen– álltak a sorban. Közöttük voltak kisnyugdíjasok, a munkájukat a közelmúltban elvesztők, kisgyermekes családok, és utcán élők egyaránt. Sok-sok ismerős arcot láttunk, hiszen többen rendszeres vendégei a hónap utolsó vasárnapi ebédeknek. A sorban állók szemeiből a reménytelenség, a kilátástalanság volt kiolvasható. Többségüknek esélye sincs arra, hogy az élet fényes oldalára kerüljön, kiszolgáltatottva tengődnek egyik napról, a másikra. Segítségre általában nem számíthatnak, magukra hagyatottan , sorsukba beletörődve tengetik napjaikat.
 
Tudjuk, hogy segítségünk csepp a tengerben, nem vagyunk képesek felszámolni az éhezést, megszüntetni a nyomort. De immár több mint félévtizede tesszük azt amit tisztességünk, emberségünk diktál. Ha csak egyetlen embertársunknak szerzünk icipici örömet, akkor már megérte. 
 
A következő ételosztásra április 16-án / vasárnap/, húsvét első napján kerül sor, a megyei nőtagozat szervezésében. Igyekszünk egy kis húsvéti hangulatot varázsolni a Petőfi térre. A szüleikkel érkező gyermekeket pedig meglepetéssel várjuk. – írja közleményében Huszka Imre az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük