Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pityinger egy videóban árulta el, hogy mire költené a képviselői fizetésének egy részét. Akik nyomon követik Pityinger László józsefvárosi kampányát rádöbbenhetnek, hogyan is kellene, hogy működjön a politika.

A rapper művész most bizonyítja be nem csak a könnyűzenei piacon állta meg a helyét. A közélet ingoványos terepére tévedve is képes alkotni. A nyolc pontból álló programja, melyet facebookon is leközölt, lózung mentes és több véleményvezér és gyakorló politikus  is gratulált neki hozzá, volt olyan, aki a legszakmaibbnak minősítette.

Azonban Pityinger a napokban tett egy másik bejelentést is, pontosabban egy vállalást. A képviselőjelölt azt vállalta, hogy a képviselői fizetésének egy részéből kettő szegény ámde jó tanuló tehetséges józsefvárosi gyermek taníttatásának vagy sportolásának költségeihez hozzájárul. Az ösztön-díj felajánlás többől is áll, egyfajta mentorprogram,  a rapper azt is elmondta rendszeresen fog konzultálni a szülőkkel, tanárokkal és az edzővel, hogy a gyerköcök biztos ne kallódjanak el.

Ez a kezdeményezés azért is újszerű, mert politikusok vállalásokat mindig csak közösségi kasszák kontójára tesznek kampányban- mondja az általunk megkérdezett politikai elemző, majd hozzáteszi, ez az első eset Magyarországon, amikor jelölt a saját szakállára is ígér, jelezve, hogy neki van felelőssége és a kikívánja venni részét a gondok megoldásában. Nem emlékszek olyan programra, ahol a politikus a saját fizetését jelölte volna meg fedezetnek, talán Széchenyi és Kossuth idejében volt ilyen utoljára. Lenyűgöző ez a kezdeményezés számomra. -zárta gondolatait az elemző.

Józsefváros 6. számú választó kerületében április 23-án lesz az időközi választás, melyre azért kerül sor, mert a körzet előző képviselője lemondott mandátumáról. Pityinger László elsőként jelentette be, hogy elindul  a Dobozi, Lujza, Magdolna, Dankó, Tavaszmező, Koszorú, Bauer Sándor, Szerdahelyi Karácsony Sándor utcát és a Teleki és Mátyás teret magába foglaló körzetért. Ezekben az utcákban élők fognak az urnákhoz járulni és dönteni ki képviselje őket tovább.

Pityinger László bár független jelöltként lesz a szavazólapon, de kampányát több baloldali szervezet, köztük az MSZP is támogatja.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: