Horn Gyula óta nem volt annyi pozitív folyamat az MSZP-ben mint Botka megjelenésével


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Botka kellő tudatossággal betörte azt a hazug kirakatot, amelyiket az MSZP a Horn Gyulát követő időszakban a valóságtól távolodva, hol kényszerből, hol meggyőződésből, a pillanatnyi elvárásoknak megfelelően rendezett be.

Botka belépése nem hagyott kétséget afelől, hogy az MSZP nem kívánja tovább folytatni azt az utat, amelynek során csak a szavazói potenciáljára van szükség, azonban a hatalomgyakorlást a tőle mind ideológia mind pedig gazdasági céljaikat tekintve távoli erők végzik.

Botka nem akar többet, mint egy önazonos, baloldali politikai pártot felépíteni és ezt a társadalom előtt és a társadalom által hitelesíteni. A politikai ellenfelei e szándéka és akarata ellen harcolnak, mert ha képes lesz ezt végrehajtani, akkor az MSZP egy olyan párt lesz, ahol a politikai mutyiknak sem szervezeti, sem pedig egyéni szinten nem lesz lehetősége.Kemény harc lesz, mert egyfelől ez a párt egyetlen és egyben utolsó esélye a fennmaradásra és a váltópárti lehetőségnek visszaszerzésére. A harc keménységét és kíméletlenségét pont az adja meg, hogy Botkának a belső mutyiban szocializálódott és teljesítményhiányos körrel ugyanúgy meg kell küzdenie, mint a vele összefogást hirdető, de valójában pártpolitikai szintű ellenségeivel.

A külső körön lévő politikai párt és pártocskák folyamatosan az egyeztetést hangoztatják, valamint a megegyezést, ezáltal nyomás alá próbálják helyezni Botkát, azért, hogy ne legyen képes a vele szemben kialakult várakozást és szimpátiát feltétel nélküli támogatásra váltani.

Botkára súlyos teher rakódik folyamatosan, mert egyrészről már láthatóvá váltak azok a folyamatok, amelyek a társadalom hangulatváltozását tükrözik, ilyen például a közösségi terekben nyíltan hangoztatott, a kormány véleményétől eltérő megnyilvánulások, vagy épp a társadalmi csoportok, szakmák kollektív szembenállása. A kormány leváltásában érdekelt többi politikai erő a váltás esélyének növekedésével egyre agresszívabb lesz, azért, hogy a valódi társadalmi súlyától eltérő pozíciót tudjon kiharcolni. – írja publicisztikájában a CivilHetes


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük