Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Botka kellő tudatossággal betörte azt a hazug kirakatot, amelyiket az MSZP a Horn Gyulát követő időszakban a valóságtól távolodva, hol kényszerből, hol meggyőződésből, a pillanatnyi elvárásoknak megfelelően rendezett be.

Botka belépése nem hagyott kétséget afelől, hogy az MSZP nem kívánja tovább folytatni azt az utat, amelynek során csak a szavazói potenciáljára van szükség, azonban a hatalomgyakorlást a tőle mind ideológia mind pedig gazdasági céljaikat tekintve távoli erők végzik.

Botka nem akar többet, mint egy önazonos, baloldali politikai pártot felépíteni és ezt a társadalom előtt és a társadalom által hitelesíteni. A politikai ellenfelei e szándéka és akarata ellen harcolnak, mert ha képes lesz ezt végrehajtani, akkor az MSZP egy olyan párt lesz, ahol a politikai mutyiknak sem szervezeti, sem pedig egyéni szinten nem lesz lehetősége.

Kemény harc lesz, mert egyfelől ez a párt egyetlen és egyben utolsó esélye a fennmaradásra és a váltópárti lehetőségnek visszaszerzésére. A harc keménységét és kíméletlenségét pont az adja meg, hogy Botkának a belső mutyiban szocializálódott és teljesítményhiányos körrel ugyanúgy meg kell küzdenie, mint a vele összefogást hirdető, de valójában pártpolitikai szintű ellenségeivel.

A külső körön lévő politikai párt és pártocskák folyamatosan az egyeztetést hangoztatják, valamint a megegyezést, ezáltal nyomás alá próbálják helyezni Botkát, azért, hogy ne legyen képes a vele szemben kialakult várakozást és szimpátiát feltétel nélküli támogatásra váltani.

Botkára súlyos teher rakódik folyamatosan, mert egyrészről már láthatóvá váltak azok a folyamatok, amelyek a társadalom hangulatváltozását tükrözik, ilyen például a közösségi terekben nyíltan hangoztatott, a kormány véleményétől eltérő megnyilvánulások, vagy épp a társadalmi csoportok, szakmák kollektív szembenállása. A kormány leváltásában érdekelt többi politikai erő a váltás esélyének növekedésével egyre agresszívabb lesz, azért, hogy a valódi társadalmi súlyától eltérő pozíciót tudjon kiharcolni. – írja publicisztikájában a CivilHetes


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: