Az MSZP felelőssége, hogy lesz-e kormányváltás – újra tömegek a párt utcafórumán (+videó)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Békásmegyeren tartott utcafórumot Molnár Gyula pártelnök és Botka László miniszterelnök-jelölt, az MSZP “Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!” programját mutatták be Békásmegyeren.

 

A program keretében 300 milliárd forintot csoportosítanának át évente az adórendszer keretében a gazdagoktól a szegényebbek részére – jelentette ki Botka László. Ez azt jelenti, hogy aki 100 millió forint feletti vagyonnal rendelkezik, az fizessen vagyonadót; progresszíven adóztatnák azt, akinek a jövedelme meghaladja a havi egymillió forintot, illetve luxusadó fizetésére köteleznék azt, aki például 10 millió forintnál drágább autóval rendelkezik – ismertette a március közepén bejelentett programjuk főbb elemeit a politikus.

Mint mondta, az emberek döntő többsége tudja, hogy a kormány állításával ellentétben nem teljesít jobban az ország. A háztartások fele vagyontalan, az emberek kétharmada kiszolgáltatott anyagi helyzetben, napról napra él – fűzte hozzá az ellenzéki politikus, Szeged polgármestere.

Kijelentette: a Fidesz-kormány csupán papol a középosztályról, hiszen minden intézkedésével a magas jövedelműeknek kedvez, és az átlagos jövedelemmel rendelkezők a legmagasabb terheket viselik az egész Európai Unióban. Ebben a helyzetben az MSZP programja a különbségek csökkentéséről szól – tette hozzá.

Szerinte egyértelmű, hogy a Fidesz-kormányt vagy a szélsőjobb vagy egy baloldali program képes leváltani. Az emberek döntő többsége kormányváltást akar, ez pedig az MSZP felelőssége – mondta Botka László.Molnár Gyula a fórumon úgy vélekedett: miközben több millió ember máról holnapra él, a kormány fordított Robin Hoodként működik, amit elvesz a szegényektől, azt a gazdagoknak adja. Ezzel szemben a szocialisták azt gondolják, hogy a tehetősebbek vállaljanak többet, a többi között az egészségügy és az oktatás fejlesztésének érdekében is – tette hozzá.
Úgy vélekedett: a változás politikai főszereplője az MSZP és a köré szerveződő erők. 2018-ban leváltják a jelenlegi hatalmat és egy új Magyarországot fognak építeni – mondta Molnár Gyula. A politikusok a békásmegyeri Csobánka téren rendezett fórumon 100-150 érdeklődő között kérdésekre is válaszoltak.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük