Ellenzéki giga-tüntetés szerveződik Facebookon Március 15-re


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Egy nap alatt rekord mennyiségű ember jelezte részvételi szándékát a civilek által szervezet Március 15-ei “Séta az új köztársaságért” nevű kiállásra.

A tüntetés felhívása péntek eset jelent meg facebookon (ide kattintva érhető el) és pár óra leforgása alatt, szombat estére már több, mint 1500 ember jelezte részvételi szándékát a megmozduláson.

Információink szerint a tüntetést a “Elnököt a köztársaságnak” csoport, tehát civilek szervezik, de facebookon az ellenzéki pártok is felszólították híveiket a részvételre.A megmozdulás fő célja, ahogy a szervezők írják, hogy “mutassuk meg, hogy kiállunk jogainkért és az országért! Ünnepeljük meg a szabadságért küzdő ’48-as forradalmárokat és kívánjuk ma is a sajtó szabadságát!” A séta végén beszédet mond Dr. Majtényi László, az ellenzék köztársasági elnök jelöltje.

A séta 15 órakor indul, az Operaház elől, majd a Nagymező utcán keresztülhaladva az Alkotmány utca Kossuth téri végénél fejeződik be, ahol beszédet mond Majtényi László.

A civilek nem csak a részvételre kérik a résztvevőket, hanem a mozgósításra is, mint írják viccesen nekik nincsenek meg a lehetőségeik, mint a Fidesznek, hogy lengyel tapsolókat utaztasanak Budapestre, ezért mindenkit kérnek, hogy hívják meg az ismerőseiket Facebookon. Osszák meg a tüntetés felhívását. Ehhez még egy segédletet is készítettek:

Látszik, hogy nem bízzák a véletlenre. Március 15-én és Október 23-án mára már hagyománnyá vált a demokratikus ellenzék tüntetése.
Érdekes momentum, hogy 2012-ben is fontos szerepük volt a köztársasági elnök választás kapcsán. Akkor egy alternatív köztársasági elnök választást hirdettek, melyen a népszerű ellenzéki művész Pityinger Dopeman László győzőt.

2017-ben is kulcsszerep hárult rájuk, a civilek jelöltjeként lett az ellenzék közös köztársasági elnök jelöltje Majtényi László.


 Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük