Ellenzéki giga-tüntetés szerveződik Facebookon Március 15-re


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Egy nap alatt rekord mennyiségű ember jelezte részvételi szándékát a civilek által szervezet Március 15-ei “Séta az új köztársaságért” nevű kiállásra.

A tüntetés felhívása péntek eset jelent meg facebookon (ide kattintva érhető el) és pár óra leforgása alatt, szombat estére már több, mint 1500 ember jelezte részvételi szándékát a megmozduláson.

Információink szerint a tüntetést a “Elnököt a köztársaságnak” csoport, tehát civilek szervezik, de facebookon az ellenzéki pártok is felszólították híveiket a részvételre.

A megmozdulás fő célja, ahogy a szervezők írják, hogy “mutassuk meg, hogy kiállunk jogainkért és az országért! Ünnepeljük meg a szabadságért küzdő ’48-as forradalmárokat és kívánjuk ma is a sajtó szabadságát!” A séta végén beszédet mond Dr. Majtényi László, az ellenzék köztársasági elnök jelöltje.

A séta 15 órakor indul, az Operaház elől, majd a Nagymező utcán keresztülhaladva az Alkotmány utca Kossuth téri végénél fejeződik be, ahol beszédet mond Majtényi László.

A civilek nem csak a részvételre kérik a résztvevőket, hanem a mozgósításra is, mint írják viccesen nekik nincsenek meg a lehetőségeik, mint a Fidesznek, hogy lengyel tapsolókat utaztasanak Budapestre, ezért mindenkit kérnek, hogy hívják meg az ismerőseiket Facebookon. Osszák meg a tüntetés felhívását. Ehhez még egy segédletet is készítettek:Látszik, hogy nem bízzák a véletlenre. Március 15-én és Október 23-án mára már hagyománnyá vált a demokratikus ellenzék tüntetése.

Érdekes momentum, hogy 2012-ben is fontos szerepük volt a köztársasági elnök választás kapcsán. Akkor egy alternatív köztársasági elnök választást hirdettek, melyen a népszerű ellenzéki művész Pityinger Dopeman László győzőt.

2017-ben is kulcsszerep hárult rájuk, a civilek jelöltjeként lett az ellenzék közös köztársasági elnök jelöltje Majtényi László.

 Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük