Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy nap alatt rekord mennyiségű ember jelezte részvételi szándékát a civilek által szervezet Március 15-ei „Séta az új köztársaságért” nevű kiállásra.

A tüntetés felhívása péntek eset jelent meg facebookon (ide kattintva érhető el) és pár óra leforgása alatt, szombat estére már több, mint 1500 ember jelezte részvételi szándékát a megmozduláson.

Információink szerint a tüntetést a „Elnököt a köztársaságnak” csoport, tehát civilek szervezik, de facebookon az ellenzéki pártok is felszólították híveiket a részvételre.

A megmozdulás fő célja, ahogy a szervezők írják, hogy „mutassuk meg, hogy kiállunk jogainkért és az országért! Ünnepeljük meg a szabadságért küzdő ’48-as forradalmárokat és kívánjuk ma is a sajtó szabadságát!” A séta végén beszédet mond Dr. Majtényi László, az ellenzék köztársasági elnök jelöltje.

A séta 15 órakor indul, az Operaház elől, majd a Nagymező utcán keresztülhaladva az Alkotmány utca Kossuth téri végénél fejeződik be, ahol beszédet mond Majtényi László.

A civilek nem csak a részvételre kérik a résztvevőket, hanem a mozgósításra is, mint írják viccesen nekik nincsenek meg a lehetőségeik, mint a Fidesznek, hogy lengyel tapsolókat utaztasanak Budapestre, ezért mindenkit kérnek, hogy hívják meg az ismerőseiket Facebookon. Osszák meg a tüntetés felhívását. Ehhez még egy segédletet is készítettek:

Látszik, hogy nem bízzák a véletlenre. Március 15-én és Október 23-án mára már hagyománnyá vált a demokratikus ellenzék tüntetése.

Érdekes momentum, hogy 2012-ben is fontos szerepük volt a köztársasági elnök választás kapcsán. Akkor egy alternatív köztársasági elnök választást hirdettek, melyen a népszerű ellenzéki művész Pityinger Dopeman László győzőt.

2017-ben is kulcsszerep hárult rájuk, a civilek jelöltjeként lett az ellenzék közös köztársasági elnök jelöltje Majtényi László.

 Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Baloldali fiatalok: „Orbánék tönkreteszik a fiatalok életét”

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas szerint a fiatalok folyamatos lemondásra kényszerülnek, sokszor már az alapvető szükségletekről kell lemondaniuk a kormány hibás gazdaságpolitikája...

Tóth Bertalan: Veszélyes játékba kezdett a Fidesz

A Fidesz-kormány hintapolitikája a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyében még inkább ráerősít Magyarország folyamatos elszigetelődésére – mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője az ATV...

Pintér újra lecsapott – Így próbálja eltusolni az ügyet a rendőrminiszter?

Szokott módon hallgatásba burkolózik a fideszes belügyminiszter, amikor meg kellene magyaráznia, miért meneszti a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjét - írja közleményében Komjáthi Imre, az...