A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
EDIT 17:57: A kormány szerint véletlen volt.

Csuhaj Ildikó, az ATV újságírója a Kormányinfón az alapjövedelemről kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, és így szóba jött Orbán Viktor etnikai homogenitást emlegető beszéde. (Frissítés: konkrétan arról kérdezett, hogy amikor Orbán az alapjövedelemről beszélt – amit szerinte elképzelhetetlen bevezetni –, akkor hogy jöttek oda az etnikai viszonyok.)

Kovács Zoltán kormányszóvivő itt közbeszólt, mondván, ott van nála a beszéd leirata, a miniszterelnök nem az etnikai homogenitás megőrzéséről beszélt, hanem azt mondta, hogy a „kulturális homogenitást meg kell őrizni”, és csak később hangzik el az etnikai kifejezés, de Orbán szövege semmilyen értelemben nem volt rasszista.


Kövess minket facebookon is


Orbán Viktor keddi beszédének leirata szerint a miniszterelnök szó szerint azt mondta, hogy: „Ugye, először is nagyon fontosnak tartom, hogy a kulturális homogenitást meg kell őrizni. Most már lehet ilyeneket mondani. Ezelőtt néhány évvel kivégzés járt az ilyen mondatokért, de ma már lehet ilyeneket mondani, mert az élet igazolta, hogy a túl nagy keveredés bajjal jár. Úgyhogy természetesen mi, magyarok etnikailag heterogének vagyunk abban az értelemben, hogy európai nemzet vagyunk. Ha csak a neveket itt felolvasnánk, lenne itt minden: a bunyeváctól a svábig, de ettől függetlenül ez mégiscsak etnikailag egy bizonyos sávon belül maradó sokszínűség. Tehát egyfajta etnikai homogenitás, egy civilizáción belül vagyunk. Szerintem ennek a megőrzése kulcskérdés.”

Csakhogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján elmondott beszédében a leírtakkal szemben nem kulturális, hanem etnikai homogenitásról beszélt:

„nagyon fontosnak tartom, hogy az etnikai homogenitást meg kell őrizni.”

Lázár János egyébként azt mondta, nem akarunk betelepíteni idegeneket az országba, és meg akarjuk őrizni a kulturális és etnikai homogenitásunkat, és nem akarunk párhuzamos társadalmakat. Lázár szerint nem erősíteni, hanem gyöngíteni fogja az országunkat. Lázár szerint szó sincs arról, hogy a miniszterelnöknek egyetlen sora is a romák ellen szólt volna.

Az alapjövedelemről pedig úgy nyilatkozott, hogy azzal a baloldal kampányol, hogy elhitesse, munka nélkül is lehet boldogulni. „Mindvégig azért fogok harcolni, hogy a jövedelem, a megélhetés a munkához kötődjön” – mondta Lázár. – írja a 444.hu


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here