Annyira ciki beszédet mondott Orbán, hogy nem is merték kiadni a leiratát


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

EDIT 17:57: A kormány szerint véletlen volt.

Csuhaj Ildikó, az ATV újságírója a Kormányinfón az alapjövedelemről kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, és így szóba jött Orbán Viktor etnikai homogenitást emlegető beszéde. (Frissítés: konkrétan arról kérdezett, hogy amikor Orbán az alapjövedelemről beszélt – amit szerinte elképzelhetetlen bevezetni –, akkor hogy jöttek oda az etnikai viszonyok.)

Kovács Zoltán kormányszóvivő itt közbeszólt, mondván, ott van nála a beszéd leirata, a miniszterelnök nem az etnikai homogenitás megőrzéséről beszélt, hanem azt mondta, hogy a „kulturális homogenitást meg kell őrizni”, és csak később hangzik el az etnikai kifejezés, de Orbán szövege semmilyen értelemben nem volt rasszista.

Orbán Viktor keddi beszédének leirata szerint a miniszterelnök szó szerint azt mondta, hogy: „Ugye, először is nagyon fontosnak tartom, hogy a kulturális homogenitást meg kell őrizni. Most már lehet ilyeneket mondani. Ezelőtt néhány évvel kivégzés járt az ilyen mondatokért, de ma már lehet ilyeneket mondani, mert az élet igazolta, hogy a túl nagy keveredés bajjal jár. Úgyhogy természetesen mi, magyarok etnikailag heterogének vagyunk abban az értelemben, hogy európai nemzet vagyunk. Ha csak a neveket itt felolvasnánk, lenne itt minden: a bunyeváctól a svábig, de ettől függetlenül ez mégiscsak etnikailag egy bizonyos sávon belül maradó sokszínűség. Tehát egyfajta etnikai homogenitás, egy civilizáción belül vagyunk. Szerintem ennek a megőrzése kulcskérdés.”

Csakhogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján elmondott beszédében a leírtakkal szemben nem kulturális, hanem etnikai homogenitásról beszélt:

„nagyon fontosnak tartom, hogy az etnikai homogenitást meg kell őrizni.”

Lázár János egyébként azt mondta, nem akarunk betelepíteni idegeneket az országba, és meg akarjuk őrizni a kulturális és etnikai homogenitásunkat, és nem akarunk párhuzamos társadalmakat. Lázár szerint nem erősíteni, hanem gyöngíteni fogja az országunkat. Lázár szerint szó sincs arról, hogy a miniszterelnöknek egyetlen sora is a romák ellen szólt volna.

Az alapjövedelemről pedig úgy nyilatkozott, hogy azzal a baloldal kampányol, hogy elhitesse, munka nélkül is lehet boldogulni. „Mindvégig azért fogok harcolni, hogy a jövedelem, a megélhetés a munkához kötődjön” – mondta Lázár. – írja a 444.hu


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük