Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már a harmadik meghirdetett nap is betelt egy szegedi utazási iroda által szervezett felcsúti egynapos túrára. A Pancho Aréna öltözőjét, díszpáholyát is megnézik, de a miniszterelnök rezidenciája sem marad ki a látnivalók közül. Hazafelé a budatétényi Szoborpark a kirándulás utolsó állomása.

– Mindent előre leegyeztettünk – magyarázza Rácz Dezső, a szegedi Tatradol Travel utazási iroda tulajdonosa. – Egy csoportnak már rossz tapasztalatai voltak, nem lehet bejelentés nélkül bemenni a felcsúti stadionba – osztotta meg tapasztalatait a cégvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy egy napra hirdették meg a kirándulást, de olyan gyorsan betelt, hogy második, harmadik napot is meg kellett hirdetniük. Rácz Dezső azt is elmesélte, hogy ő maga szokta a kirándulásokon kísérni az utasokat, ilyenkor szokta tesztelni, hova is lenne érdemes új kirándulásokat szervezni. Lényegében az utasaitól kapta azt az ötletet, hogy egynapos kirándulást mindenképpen megér Felcsút.

A stadionon kívül, amely egyébként a Futballs Top Ten toplistáján a földkerekség legszebb sportlétesítménye címet nyerte el, a résztvevők felülnek a kisvasútra is, majd a helyi arborétumot is megnézik.

Végül a kirándulás utolsó állomása a budatétényi Szoborpark lesz, ahol az 1950 és 1990 között készült szocreal alkotásainak kiállítása látható. Az a 41 darab, amit a rendszerváltás után eltávolítottak, mivel azok a kommunista önkény jelképei. (Délmagyar)

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: