A magyar sajtó egy része lecigányozta Orbánt


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Van az úgy, amikor három hír összeér és két toposz hírtelen utat talál egymáshoz. A magyar politikában régóta terjed a miniszterelnök esetleges roma származása. Szerintem irreleváns, mert Orbán nem azzal vívta ki minden idők legkárosabb miniszterelnöke címet mert ilyen, vagy olyan lenne a származása, hanem mert tehetségtelen és rosszindulatú.
A választókat viszont foglalkoztatja a kérdés. Ha bárki a google keresőbe beírja, hogy Orbán Viktor a keresési találatok között azonnal megjelenik, hogy CIGÁNY!


A leggyakoribb kérdés is ez a miniszterelnökkel kapcsolatosa.


Na ezt lovagolta meg ma az internetes média. Ugyanis tudva levő, hogy Orbán Viktor 2017 végén költözhet a Várba. Legkorábban 2017 novemberében költözhet be a miniszterelnök a karmelita kolostorépületbe. Az épületegyüttesbe alapvetően a Miniszterelnökség felső vezetősége és az őket munkájukkal legszorosabban támogató szervezeti egységek költöznek majd be. Ez az első hír, ami összeért.

A második, hogy
Lakhat-e cigány a Budai Várban?

Az index.hu beszámolója szerint Döbbenetes történetet közölt a Roma Sajtóközpont (RSK) – a szereplők nevét elváltoztatva – egy esetről, ami a Budai Várban történt meg. A birtokukba jutott levél alapján egy magasan kvalifikált lakó (okleveles mérnök, phd) azért írt levelet a közös képviselőjének, hogy az helyette adja elő az ügyét, miszerint őt zavarja, hogy egy cigány család lakik bérlőként a szomszédjában.

Na mármost, azt tudjuk, hogy a sajtóorgánumok a kattintásból élnek. Ezt a két hírt sikerült egy harmadikká formálni oly módon, hogy minden illusztráció, amit a cikkekhez betettek, valahogy a miniszterelnökre utal, becsapva az olvasókat és építve arra a percepcióra, hogy a miniszterelnök roma származású lehet esetleg.

Persze a klasszikus nagyportálok csak célozgattak,Ám az un. kamuhírportálok ilyen képekkel illusztrálták a hírt:

A HVG.hu-n folyamatosan frissülnek az álhiírportálok listái, tájékozódjunk megbízható forrásokból!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük