A magyar sajtó egy része lecigányozta Orbánt


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Van az úgy, amikor három hír összeér és két toposz hírtelen utat talál egymáshoz. A magyar politikában régóta terjed a miniszterelnök esetleges roma származása. Szerintem irreleváns, mert Orbán nem azzal vívta ki minden idők legkárosabb miniszterelnöke címet mert ilyen, vagy olyan lenne a származása, hanem mert tehetségtelen és rosszindulatú.
A választókat viszont foglalkoztatja a kérdés. Ha bárki a google keresőbe beírja, hogy Orbán Viktor a keresési találatok között azonnal megjelenik, hogy CIGÁNY!


A leggyakoribb kérdés is ez a miniszterelnökkel kapcsolatosa.


Na ezt lovagolta meg ma az internetes média. Ugyanis tudva levő, hogy Orbán Viktor 2017 végén költözhet a Várba. Legkorábban 2017 novemberében költözhet be a miniszterelnök a karmelita kolostorépületbe. Az épületegyüttesbe alapvetően a Miniszterelnökség felső vezetősége és az őket munkájukkal legszorosabban támogató szervezeti egységek költöznek majd be. Ez az első hír, ami összeért.A második, hogy
Lakhat-e cigány a Budai Várban?

Az index.hu beszámolója szerint Döbbenetes történetet közölt a Roma Sajtóközpont (RSK) – a szereplők nevét elváltoztatva – egy esetről, ami a Budai Várban történt meg. A birtokukba jutott levél alapján egy magasan kvalifikált lakó (okleveles mérnök, phd) azért írt levelet a közös képviselőjének, hogy az helyette adja elő az ügyét, miszerint őt zavarja, hogy egy cigány család lakik bérlőként a szomszédjában.

Na mármost, azt tudjuk, hogy a sajtóorgánumok a kattintásból élnek. Ezt a két hírt sikerült egy harmadikká formálni oly módon, hogy minden illusztráció, amit a cikkekhez betettek, valahogy a miniszterelnökre utal, becsapva az olvasókat és építve arra a percepcióra, hogy a miniszterelnök roma származású lehet esetleg.

Persze a klasszikus nagyportálok csak célozgattak,

Ám az un. kamuhírportálok ilyen képekkel illusztrálták a hírt:
A HVG.hu-n folyamatosan frissülnek az álhiírportálok listái, tájékozódjunk megbízható forrásokból!Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük