A szavazók nem akarnak összefogást – Botka hasít a baloldalon!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A teljes lakosság 32 százaléka sosem szavazna baloldali pártra, akik viszont igen, toronymagasan Botka Lászlóban látják a balliberális oldal miniszterelnök-jelöltjét – derült ki egy reprezentatív kutatásból, amely azt is kimutatta, hogy a demokratikus erők összefogásának gyakorlatilag elenyésző a támogatottsága.

A magyar nemzet politikai értékrendje 2. címet viselő kutatás szerint az ismert politikai szereplők közül a magyar lakosság jelenleg egyértelműen Botka Lászlót látja a balliberális oldal miniszterelnök-jelöltjének. Akár úgy is lehet fogalmazni, hogy más nem is nagyon rúg labdába, hiszen

Szeged polgármesterének 10,7 százalékos támogatottsága után a dobogó következő fokán Majtényi László áll a maga 2,2 százalékával, míg a bronzérmes Dobrev Klára 2 százalékkal.
Juhász Péter, Surányi György, és Andor László az 1 százalék közeli tartományban tartózkodnak.

Botka rejtett tartalékai

Az elemzésből jól látszik, hogy Botka László szavazóbázisa eltér az MSZP szavazóbázisától és képes a magukat polgárinak (20,6%) és jobboldalinak valló szavazókat (13,1%) is megszólítani. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje természetesen a baloldali érzelműek között a legnépszerűbb (22,4%), de vannak tartalékai a liberálisok között (8,4%) is. Érdekes, hogy a valós értékpreferencia alapján

Ennyit az összefogásról

A kutatásból következő, másik szembetűnő tény, hogy az úgynevezett baloldali összefogásnak kifejezetten csekély a támogatottsága a megcélzott választói rétegek körében. Egy MSZP-DK-Együtt „kombó” 12,8 százalékot, egy új polgári párt és a civilek összefogása 9,8 százalékot, a Jobbik-LMP pedig csak 9,5 százalékot kapna, ha most vasárnap lennének a választások.

A megkérdezettek 40 százalékának vagy nem volt véleménye egyik felkínált lehetőségről sem, vagy egyszerűen nem válaszolt a kérdésre. Ugyanitt a Fidesz-Kdnp 28,1 százalékon futott.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük