Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke és Józsefváros polgármestere interjút adott Fidesz közeli Pesti Srácoknak. Kocsis sok újat nem tudott mondani, a Fidesz és a kormány eddig ismételgetett agybajait visszhangozta az olimpiarendezéssel kapcsolatban.

Mármint azt, hogy a baloldal korábban támogatta az olimpia ügyét, de aztán kihátráltak, ezzel megszűnt a nemzeti egység, és így ciki lett volna fenntartani az olimpiai pályázatot, ezért vonják azt vissza.

Kocsis sajnos nem fejtette ki, hogy akkor miért nem vonták vissza a pályázatot hetekkel ezelőtt, mikor már látszott, hogy az ellenzék nagy része az aláírásgyűjtő Momentum mellé áll, és sajnos arról sem beszélt, hogy milyen érvei voltak a kormánynak az olimpiarendezés mellett, hogy miért nem kampányolt mellette, és hogy miért mondta akkor a Fidesz az eddigi intézkedéseire, hogy nemzeti egység van mögöttük annak ellenére, hogy azok többségét a baloldali pártok nem támogatták.

De Kocsis interjújának igazi nóvuma a hangneme, ugyanis ilyen agresszív és duzzogó mondatokkal még senki nem kommentálta az ügyet.

A polgármester mindenkit elküldött a fenébe. Szerinte az ellenzék és a Momentum
• sunyi,
• kisstílű,
• hazug,
• hamis és
• csaló

És minden az ő hibájuk. Kocsis azt mondja, hogy amit a Momentum és az ellenzék elkövetett, az történelmi bűn.
A polgármester sosem várta volna a baloldaltól ezt a súlyos bűntettet, amire szerinte nincs bocsánat, és sosem fogják elfelejteni. Egészen pontosan:

„Mindezt szétverni megbocsáthatatlan bűn volt. És biztosan sokan vagyunk, akik ezt sosem fogjuk elfelejteni.”

A baloldal mérhetetlen bűne alól nincs feloldozás, a felelősség pedig nem a kormányé, ami telibe szarta, hogy akár egy épkézláb érvet is felhozzon az olimpia mellett, hanem az ellenzéké, amiért támogatni mert egy népszavazási kezdeményezést.
Kocsis ki is fejti, milyen súlyos, elsöprő, lélekfagyasztó és elmebénító következményei lesznek ennek a történelmi bűnnek:
„Mostantól fogva viszont minden ma élő magyarnak tudomásul kell vennie, hogy csak televízión vagy esetleg nagy utazás árán fog olimpiát látni. Lehet, hogy kelhet mindenki megint hajnali háromkor, hogy megnézhessen a tv-ben például egy vízilabdameccset ahelyett, hogy kisétálna délután a gyerekeivel a Margitszigetre.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: