Idős vagyok nem hülye! Elege lett a nyugdíjasoknak is!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nyolc éve nem emelkedett az öregségi nyugdíjminimum mértéke, ami még mindig 28 500 forint, miközben a kormány eltörölte a nyugdíjplafont, így előfordulhatnak milliós nyugdíjak is. Hozzátette: 73 ezer olyan ember él ma az országban, akinek az öregségi nyugdíja nem éri el a havi 50 ezer forintot.

Emellett több szociális ellátást és segélyformát is eltöröltek, például a lakhatási támogatást, a rendszeres szociális segélyt, az adósságkezelési szolgáltatást és a méltányossági közgyógyellátást – rótta fel Korózs Lajos, emlékeztetve: a szocialisták többször kezdeményezték a havi öregségi nyugdíjminimum 50 ezer forintra emelését.

A szocialista képviselő szerint a nyugdíjasok számára elfogadhatatlan technika az inflációkövető nyugdíjemelés, hiszen az 1,6 százalékos emelés a kisnyugdíjasoknak csak pár száz forintot, míg a milliós nyugdíjjal rendelkezőknek több tízezret jelent.

Korózs Lajos kiemelte, a szocialista párt követelni fogja, hogy állítsák vissza a nyugdíjszámításnál a svájci indexálást. Mint mondta, a tavalyi nettó öt százalékos bérnövekedésből kiindulva januártól nem 1,6, hanem 3,2 százalékos nyugdíjemelés járt volna a nyugdíjasoknak.

A politikus kitért arra is, hogy ezrével, tízezrével kapnak magyar nyugdíjat azok, akik soha nem éltek, dolgoztak, fizettek adót és járulékot Magyarországon. A nyugdíjasok nem a határon túli magyarok ellen vannak, de az a véleményük, hogy csak az kapjon magyar nyugdíjat, aki ebben az ország élt és fizetett adót – hangoztatta Korózs Lajos.

A Blaha Lujza téren tartott sajtótájékoztató alatt mintegy hatvan-hetven nyugdíjas sorakozott fel a politikus mögött. Kezükben “Méltányos és igazságos nyugdíjemelést!”, “1,6 százalék! Ennyi?”, “Tiszteld apádat, anyádat!”, “Idős vagyok, nem hülye!” feliratú táblákkal tiltakoztak.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük