Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nyolc éve nem emelkedett az öregségi nyugdíjminimum mértéke, ami még mindig 28 500 forint, miközben a kormány eltörölte a nyugdíjplafont, így előfordulhatnak milliós nyugdíjak is. Hozzátette: 73 ezer olyan ember él ma az országban, akinek az öregségi nyugdíja nem éri el a havi 50 ezer forintot.

Emellett több szociális ellátást és segélyformát is eltöröltek, például a lakhatási támogatást, a rendszeres szociális segélyt, az adósságkezelési szolgáltatást és a méltányossági közgyógyellátást – rótta fel Korózs Lajos, emlékeztetve: a szocialisták többször kezdeményezték a havi öregségi nyugdíjminimum 50 ezer forintra emelését.

A szocialista képviselő szerint a nyugdíjasok számára elfogadhatatlan technika az inflációkövető nyugdíjemelés, hiszen az 1,6 százalékos emelés a kisnyugdíjasoknak csak pár száz forintot, míg a milliós nyugdíjjal rendelkezőknek több tízezret jelent.

Korózs Lajos kiemelte, a szocialista párt követelni fogja, hogy állítsák vissza a nyugdíjszámításnál a svájci indexálást. Mint mondta, a tavalyi nettó öt százalékos bérnövekedésből kiindulva januártól nem 1,6, hanem 3,2 százalékos nyugdíjemelés járt volna a nyugdíjasoknak.

A politikus kitért arra is, hogy ezrével, tízezrével kapnak magyar nyugdíjat azok, akik soha nem éltek, dolgoztak, fizettek adót és járulékot Magyarországon. A nyugdíjasok nem a határon túli magyarok ellen vannak, de az a véleményük, hogy csak az kapjon magyar nyugdíjat, aki ebben az ország élt és fizetett adót – hangoztatta Korózs Lajos.

A Blaha Lujza téren tartott sajtótájékoztató alatt mintegy hatvan-hetven nyugdíjas sorakozott fel a politikus mögött. Kezükben „Méltányos és igazságos nyugdíjemelést!”, „1,6 százalék! Ennyi?”, „Tiszteld apádat, anyádat!”, „Idős vagyok, nem hülye!” feliratú táblákkal tiltakoztak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Sokkoló adatokat hozott nyílvánosságra a G7

„A 2010/2011-es tanévben még csak 2117 magyar diák járt osztrák közoktatásba, a 2021/2022-es tanévre 10646 főre nőtt a számuk. Csak a tavalyi évben 1367...

Nem akárkivel fog tárgyalni Dobrev Klára – részletek a csúcstalálkozóról

Egyre komolyabban veszik nemzetközi szinten is a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányt. A párt nem titkolt célja a találkozóval, hogy erősebbre fűzze a nyugati...

Baloldali fiatalok: Végre valamiben Európa-rekorder Magyarország

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas kőkemény kritikát mondott a kormány gazdaságpolitikájáról. A baloldali fiatalok szerint: Már egy jóideje, hogy Európa szívében, a boltokban...