Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Botka László tegnap az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. Ahol frissen melegében tudott reagálni az épp akkor bejelentett hírre, mi szerint Magyarország visszavonja az Olimpiai pályázatot.

Botka László ezt a lépést gyávaságnak nevezte, mert a budapesti választók népszavazást szeretek volna ebben a kérdéseben.

Az a kormány és a Fidesz hibája, hogy megfordult a közhangulat. Ha visszaemlékeznek 2015-ben mindenki bizakodóan támogatta az Olimpiát. A Fidesz azonban nem kezelte nemzeti ügyként az Olimpia megrendezését, egy óriási hiba volt, hogy 2015-ben nem tartottak népszavazást erről a kérdésről.- fogalmazott a legnagyobb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

Majd hozzá tette Botka, hogy ennél azonban súlyosabb hiba, hogy nem volt átlátható az Olimpia előkészületei. Ráadásul már az első lépés költségeit sem sikerült eltalálniuk, a pályázat beadás költsége is többszörösébe került annak, mint amit mondtak. Így nem meglepő, hogy a bizalom az elszállt.

Azt is elmondta a baloldali politikus, hogy szerinte ha Fidesz olyan pénzügyi garanciákat hozott volna, hogy a civilek és az ellenzék is naprakészen beleláthatót volna, hogy milyen költések vannak akkor meg maradt volna a bizalom. Így teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz felelős a kialakult helyzetért.

Emlékezetes, hogy 2015-ben már az MSZP kezdeményezte a népszavazás kiírását az Olimpiáról, csak akkor a Fideszes többségű fővárosi közgyűlés leszavazta ezt a kezdeményezést.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: