Több számillós büntetést kaphat a TV2 a hazugsága miatt


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Merthogy nem csak hazugság az, hogy a TV2 volna a legjobb, de totálisan sérti a versenyjogot az, hogy a TV2 “Magyarország legjobb híradójaként” reklámozza plakátjain a február 24-étől megújuló Tényeket, ezzel pedig Andy Vajna csatornája akár százmilliós versenyhivatali büntetést kockáztat. – írja a Népszava

A versenyjog ugyanis tiltja az ilyen jellegű reklámokat: termékek, szolgáltatások összehasonlításának mindig konkrét termékek, szolgáltatások között kell fennállnia, és mérhető, számszerű eredményeken kell alapulnia – ismertette Polyák Gábor.

A Mérték Médiaelemző Műhely vezetője szerint a TV2 állíthatja, hogy az övék minden más híradónál jobb, ám ez csak akkor nem jogsértő, ha legalább nézettségi számokkal igazolni tudja, hogy a legnézettebb. “De a híradók esetében nagyon nehéz olyan mutatót találni, amitől az egyik valóban a legjobb lesz, hiszen ez jelentős részben a nézők szubjektív megítélése”. Polyák emlékeztetett, például sampongyártót büntetett már meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ilyen reklám miatt, és a TV2-nek is jó esélye van erre.

Vajna tévéje egyébként gyakorta fittyet hány a szabályokra. Lapunk is foglalkozott vele, hogy bár a Fővárosi Torvényszék kimondta: a TV2-csoport Chili TV nevű csatornája összetéveszthető a konkurens AMC Paprika TV-jével, Vajnáék az azonnal végrehajtandó ideiglenes bírósági döntés ellenér sem váltottak nevet – holott ebben az esetben még az sem mentesíti őket ez alól, hogy fellebbeznek.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük