Eltűnt a diákjával viszonyt folytatott volt KDNP-s politikus


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Körmenden mindenki tényként beszél a volt alpolgármester és tanítványa viszonyáról, de csak nagyon kevesen mernek a nyilvánosság előtt is megszólalni az ügyben. Az ATV riportjából azért így is kiderült, hogy Szabó Ferenc volt KDNP-s politikus a botrány kirobbanása után szabadságot vett ki, azóta nem is látták.

Az atv.hu helyszínre érkező munkatársa először a lemondott alpolgármester édesanyjánál kereste Szabót, de a nő csak széttárta a karját, amikor azt mondták, nem találják a férfit. Szerinte nem a fia, hanem a tanítvány tehet a viszonyról, ugyanis a diáklány volt az, aki addig üldözte szerelmével a politikust, amíg nem született pár “helytelen levélváltás”.

Az iskolában is azt mesélték, hogy „szaftos” Facebook-os levelezésük buktatta le őket. A diákok szerint már tavaly tavasszal az egész iskola a volt alpolgármester és a lány kapcsolatáról beszélt, ekkor döntöttek úgy a szülők, hogy kiveszik gyereküket a napköziből, hogy kevesebbet találkozzon Szabóval.

Sem a diáklány, sem a szülei nem akartak nyilatkozni, az apa egy hete viszont azt mondta, hogy a nyugat.hu cikke nagyjából fedi a valóságot, de majd a rendőrség a végére jár az ügynek, amivel azért sem akar foglalkozni, mert politikai vonzata is van.

A család egyik barátja arról mesélt a portálnak, hogy semmi előzménye nem volt a kapcsolatnak, a lány kiváló tanuló, szülei jól szituáltak, akik kemény dolgoznak a gyerekeikért, Szabóról viszont azt mondta az egyébként visszafogottan nyilatkozó, udvarias férfi, hogy “egy szemétláda.”

„Az erkölcsi értékítélete mindenkinek ugyanaz, de rettenetesen félnek az emberek az itteni hatalomtól” – nyilatkozta az ATV forrása arra utalva, hogy a szülők próbáltak segítséget kérni a város polgármesterénél és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál, de nem jártak sikerrel, ezért tettek feljelentést. A helyiek tisztában vannak vele, hogy aki szembeszáll a városvezetéssel, azt „könyörtelenül kicsinálják”. Éppen ezért, bár a helyieknek megvolt a véleménye a városatya kapcsolatáról, senki sem akarta kockáztatni a karrierjét.

A teljes riportot ide kattintva olvashatja el!Szabó Ferencről február elején derült ki, hogy azért mondott le alpolgármesteri pozíciójáról Körmenden, mert a KNDP 56 éves helyi politikusa évek óta viszonyt folytatott egy 16 éves diáklánnyal, akinek a szülei rendőrségi feljelentést is tettek az ügyben. A botrány kirobbanása után Szabó a KDNP-ből is kilépett. A lemondott alpolgármester ellen február közepén indítottak nyomozást kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Független képviselőként továbbra is megtartja mandátumát
Szabó Ferenc, a városi önkormányzat sajtóreferensén keresztül a hét elején juttatott el nyilatkozatot, amelyben azt írta:
“Az ügyemben a vizsgálat folyamatban van, aminek ideje alatt nem kívánok arról nyilatkozni. Az alpolgármesteri lemondásommal is segíteni szeretném, hogy a kérdés mielőbb tisztázódjon. Önkormányzati képviselői mandátumomat megtartom. Tetteimért mindig felelősséget vállaltam, a jövőben is ezt kívánom tenni.”

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük