Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Körmenden mindenki tényként beszél a volt alpolgármester és tanítványa viszonyáról, de csak nagyon kevesen mernek a nyilvánosság előtt is megszólalni az ügyben. Az ATV riportjából azért így is kiderült, hogy Szabó Ferenc volt KDNP-s politikus a botrány kirobbanása után szabadságot vett ki, azóta nem is látták.

Az atv.hu helyszínre érkező munkatársa először a lemondott alpolgármester édesanyjánál kereste Szabót, de a nő csak széttárta a karját, amikor azt mondták, nem találják a férfit. Szerinte nem a fia, hanem a tanítvány tehet a viszonyról, ugyanis a diáklány volt az, aki addig üldözte szerelmével a politikust, amíg nem született pár “helytelen levélváltás”.

Az iskolában is azt mesélték, hogy „szaftos” Facebook-os levelezésük buktatta le őket. A diákok szerint már tavaly tavasszal az egész iskola a volt alpolgármester és a lány kapcsolatáról beszélt, ekkor döntöttek úgy a szülők, hogy kiveszik gyereküket a napköziből, hogy kevesebbet találkozzon Szabóval.

Sem a diáklány, sem a szülei nem akartak nyilatkozni, az apa egy hete viszont azt mondta, hogy a nyugat.hu cikke nagyjából fedi a valóságot, de majd a rendőrség a végére jár az ügynek, amivel azért sem akar foglalkozni, mert politikai vonzata is van.

A család egyik barátja arról mesélt a portálnak, hogy semmi előzménye nem volt a kapcsolatnak, a lány kiváló tanuló, szülei jól szituáltak, akik kemény dolgoznak a gyerekeikért, Szabóról viszont azt mondta az egyébként visszafogottan nyilatkozó, udvarias férfi, hogy “egy szemétláda.”

„Az erkölcsi értékítélete mindenkinek ugyanaz, de rettenetesen félnek az emberek az itteni hatalomtól” – nyilatkozta az ATV forrása arra utalva, hogy a szülők próbáltak segítséget kérni a város polgármesterénél és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál, de nem jártak sikerrel, ezért tettek feljelentést. A helyiek tisztában vannak vele, hogy aki szembeszáll a városvezetéssel, azt „könyörtelenül kicsinálják”. Éppen ezért, bár a helyieknek megvolt a véleménye a városatya kapcsolatáról, senki sem akarta kockáztatni a karrierjét.

A teljes riportot ide kattintva olvashatja el!

Szabó Ferencről február elején derült ki, hogy azért mondott le alpolgármesteri pozíciójáról Körmenden, mert a KNDP 56 éves helyi politikusa évek óta viszonyt folytatott egy 16 éves diáklánnyal, akinek a szülei rendőrségi feljelentést is tettek az ügyben. A botrány kirobbanása után Szabó a KDNP-ből is kilépett. A lemondott alpolgármester ellen február közepén indítottak nyomozást kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Független képviselőként továbbra is megtartja mandátumát
Szabó Ferenc, a városi önkormányzat sajtóreferensén keresztül a hét elején juttatott el nyilatkozatot, amelyben azt írta:
“Az ügyemben a vizsgálat folyamatban van, aminek ideje alatt nem kívánok arról nyilatkozni. Az alpolgármesteri lemondásommal is segíteni szeretném, hogy a kérdés mielőbb tisztázódjon. Önkormányzati képviselői mandátumomat megtartom. Tetteimért mindig felelősséget vállaltam, a jövőben is ezt kívánom tenni.”

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: