Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar sajtón végigfutott a hír, mely szerint tegnapi évértékelőjén a  Szocialisták miniszterelnök-jelöltje Botka László a Demokratikus Koalíció mostani elnökét kritizálta.

A cikkek címei alapján, mint Botka László már nyilvánosan is nekiment Gyurcsány Ferencnek vagy Botka a szegények oldalára állt és Gyurcsányt meg Orbánt mielőbb elzavarná. A valóság azonban az, hogy – szerintünk – félreértették a Szocialista vezetőt.

A dolog tisztázásában nagyon sokat segített Botka László beszédének pontos leirata, ami itt jelent meg.

Ebben a szövegben egyszer sem hangzik el Gyurcsány Ferenc neve. Tegyen egy próbát! Ha lenyomja a CTRL+F betűt és a keresőbe beírja a volt pártelnök nevét, nem fog rá találatot kapni. Nos akkor miből vagy honnan gondolják, hogy Botka a DK vezéréről beszélt?

„Aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak, és érdemes visszavonulót fújnia.”

mondja Botka. Miért gondol ez alapján mindenki Gyurcsány Ferencre?

Vajon hogy lehet az, hogy a magyar emberek, de még a DK szavazói is Gyurcsány Ferencre asszociálnak ez alapján? A hazudozás egyet jelentene Gyurcsány Ferenccel? Tehertétel-e az akit ezzel azonosítanak. Mi csak kérdezünk, de kiemelnénk, szerintük Botka nem is Gyurcsányra gondolt.

Vannak vélemények, melyek alapján Botka László beszédében igenis foglalkozott a DK elnökével: „Itthon a DK alapító elnöke volt a harmadik út legfőbb képviselője. Mára azonban harmadik út teljesen megszűnt. Kudarcát nem véletlenek okozták, hanem egydimenziós volta. Naiv volt ugyanis azt hinni, hogy az esélyegyenlőségre való törekvés elegendő. Még ha valóban sikerült is volna a társadalmi mobilitást biztosítani az oktatás és a munka világában, a vagyoni egyenlőtlenségek, a társadalmi leszakadás problémái akkor sem szűntek volna meg. Mert az esélyegyenlőség – a vagyoni különbségek felszámolására tett kísérlet és az állampolgárok közé tett egyenlőségjel nélkül – nem életképes.” – ez volna a kritika? Ez volna azoknak a cikkeknek az eredője, mint Megkezdődött a polgárháború a magyar baloldalon?

Persze lehet, hogy Botka László valóban Gyurcsány Ferencre gondolt, de akinek nem inge, ne vegye magára. Mellesleg Gyurcsány Ferenc is Botka szavazó lenne:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: