Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Nincs már nekem olyan sok hátra a politikában. Én már ki vagyok fizetve. Minden nap, amit magas polcon töltök, az már csak ráadás” – ezt Orbán Viktor mondta több mint tíz évvel ezelőtt egy televíziós interjúban. Nos, kedves Viktor, valóban nincs már sok hátra. Lassan véget ér a ráadás is.
Az pedig, hogy ’ki vagy fizetve’, ennyi év lopás és rablás után több mint igaz. Botka László miniszterelnök-jelölt tegnap világos, egyenes, erős víziót adott az orbáni rezsim utáni időszakra. Szemben a jelenlegi, szotyihéjas, urizáló kasztrendszerrel egy felelős, minden magyar ember számára biztonságot és felemelkedést garantáló világot vázolt fel.

Az MSZP kormányfő-jelöltje egyértelművé tette, hogy Magyarország helye Nyugaton van; hogy mi nem leszünk Putyin legvidámabb barakkja. Hogy Magyarország az Európai Unió büszke tagja és tudjuk, hogy a mai válságra csak egy szorosan összezáró közösség részeként lehet választ adni: a tagországok szorosabbra font együttműködésével, az Európai Parlament választott képviselőinek adott többlet jogokkal és felelősséggel. Orbán Viktor és a Fidesz ezzel pontosan szembemegy, immár nyíltan vállalják, hogy Magyarország jövőjét az Unión kívül, de legalábbis az európai közösség leszakadó végén képzelik el.

Sunnyognak róla, de az Európai Parlament legutóbbi plenáris ülésén a fideszes képviselők az Uniót megreformáló javaslatok ellen szavaztak: ezzel világossá téve, hogy nem az EU megerősítésében, hanem szétverésében – és ezzel Magyarország elsorvasztásában – érdekeltek. Botka László színrelépésével immár vezető és vízió is van az orbáni rezsim leváltásához. Európa, a mi válaszunk; Európa, a mi választásunk. Miniszterelnök úr, vége a ráadásnak. Nincs több visszataps.

Orbán Viktor vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százhuszonkilencedik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Most úgy áll, hogy legkésőbb a 2018-as választásokig lesz erre szükség. írja – dr. Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő pártja honlapján


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: