Botka zseniális stratégiát választott – itt az új lendület


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Botka László felnőtt szerepéhez és jó ütemben és érzékkel rajzolja újra a demokratikus ellenzék keretszabályait. Ezt a jó érzéket mutatja az is, hogy Botka nem a megszokott köröket futja, hanem húzott egy bátrat és tárgyalásokat kezdett az LMP-vel.

A Lehet Más a Politika formáció 2010 óta nem beszél világosan. Bár szavakban az Orbán-rendszer ellenzékének tekintik önmagukat azonban minden adandó alkalommal valami olyan húzást eszelnek ki, mellyel indirekt módon, de az Orbán-rendszert támogatják.

A mostani választási rendszerben pedig egyértelmű a képlet. Éppen ebben rejlik Botka húzásának zsenialitása. A jó ütemben megkezdett tárgyalások egyértelművé teszik, vagy az Orbán-rendszer leváltásán dolgozik az LMP vagy nem, de szeged polgármestere kiugrasztja most a nyulat a bokorból.

Ha az LMP nem a kormányváltáson kíván dolgozni az elfogadható az ökopárt részéről, de nem árt, ha ezt a választók mielőbb megtudják. Így tehát érthető Botka lépése.

A fénysebesség által megkérdezett politikai elemző is hasonló véleményen van. Mint fogalmaz „ a demokratikus ellenzék teljes összefogása esetén sincs meg jelenleg az a kritikus tömeg, amely egy kormányváltást eredményez. Éppen ezért a Szocialisták a klasszikus szavazókon túl meg kell, tudják szólítani a többi demokrata szavazót is.

Abban az esetben, ha az LMP nem hajlik, választási megállapodásra egyértelműen körön kívül marad, szavazóit pedig ez esetben el tudja szívni a PM vagy az Együtt. Botka László tehát az egyetlen értelmes lépést tette meg, amely a kormányváltás irányába tart, ráadásul úgy, hogy tudja, nem erősödik relevánsan ettől a lépéstől, sőt kritikákat is kaphatnak a szocialisták.”

A kritikák be is futottak

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció máris nehezményezi, hogy Botka nem velük kezdett tárgyalást. A párt internetes felületein még mindig a „lengyellászlózás” és a „Schifferezés” fut. Politikai elemzőnk szerint a DK ezt a pillanatot kívánja kihasználni annak érdekében, hogy a Szocialista Pártot rombolja. „A Demokratikus Koalíció folytatja azt a szakadár politikát amelyben minél nagyobb károkat okoz az MSZP-nek annál több mostani MSZP szavazót tud magának szerezni. Azonban fontos megjegyezni, ha a cél a kormányváltás, akkor ez kevés, sőt káros folyamat.Mert a DK láthatólag csak a közös ellenzéki tortából akar nagyobbat harapni. Ez veszélyes azonban a pártnak, hiszen ha lelepleződik ez a stratégia, komoly büntetőszavazatokra számíthat saját táborától”

DK-s forrásaink szerint a párton belül egyre többen adnak hangot annak, hogy talán nem a Szocialistákkal kellene foglalkoznia a párt vezetésének azonban egyenlőre a pártvezetés hajthatatlannak tűnik.

Emlékeztetőül

Kerék-Bárczy a 168 óra legújabb számában Paradigmaváltást címmel írt arról, hogy szerinte a jelenlegi formájában az ellenzék alkalmatlan az Orbán-rendszer leváltására, egyetlen politikusa sincs, aki reálisnak tartaná a 2018-as választási győzelmet. Hibásnak nevezte a DK mostani stratégiáját, aminek nagyjából annyi a lényege, hogy először a baloldalt kell legyőzniük, aztán majdcsak lesz valami. A politikus ezután elhagyta a pártot.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük