Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szombat óta viharok dúlnak ismét a bal-liberális oldalon. Évet értékelt a DK és ennek a csodásan sikerült, remekbe szabott politika szesönnek köszönhetően az összes baloldali párt arca véresebb lett, mint Orbáné.

Erről az egész összefogosdiról, nekem egy jó ideje a Bud Spencer filmek egyik klasszikus jelenete jut eszembe:  Gyurcsánynak kivel van valójában baja, még nem világos? Hát mindjárt az lesz!

Szerintem észre kell venni, hogy mi történik valójában. Dumát és a porhintést tegyük félre. Baromira nem elegáns ha egy ellenzéki párt az egyik fő eseményét arra használja fel, hogy nyilvánosan neki ugorjon az elvileg szövetségeseinek. Oké, mondjuk azt hogy hiszti, túlkapás volt az Gyurcsány részéről, hogy azt mondta olyan egyeztetések mennek, a DK háta mögött, ami azt a célt szolgálja, hogy a DK-t kihagyják a buliból.  Gyakorlatilag mindenki cáfolta, hogy erről lenne szó. Ezzel ellenkezőt, eddig csak DK-s mondott!

Elvileg, ha itt egy aggodalomról van szó, akkor ennek elégnek kellene lenni. Lengyel is elmondta és mindenki: nincs ilyen pont. De nem elég, Gyurcsány bemegy az ATV-ben és a hiszti tovább folytatódik: Molnár Gyulás telefonbeszélgetésre hivatkozik, melyről rébuszokban beszél. Mindenféle városi pletyka és népi kör értesüléseire hivatkozva rongyol tovább bele a szövetségeseibe. Bárki komolyan is gondolja, hogy Gyurcsánynak ennyi felelősség érzete lenne, hogy pletykák… ő azt mondta, a “keresztapám lányának a testvérnek a húgának” – komolyságú információk miatt rohant így ki Gyurcsány?

Ha igen, akkor az is baj, méghozzá nagy baj. De nyilván nem erről van itt szó. Aki egy picit is komolyan látja és veszi a politikát, az érzi, hogy itt valami nem egészen úgy van.  Ez a balhé bizony egy ürügy: Gyurcsány eldöntötte, hogy a DK külön indul. Gyurcsány nem a Fidesszel akarja lejátszani a meccsét. Nem egy nemes csatára készül, hanem egy bosszú hadjáratra a szocialisták és mindenki ellen, aki  szerinte csak egy kicsit is csúnyán nézett rá. Ebbe a harcba vezette bele most a pártját és nem a kormányváltásra. Mindenki csak pislog, tegnap este épp az ATV műsorvezetője és kérdezi, na de Feri ezt nem lehetett volna tisztázni egy asztalnál ülve? Miért nem hívtad fel a Botkát? Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Feri válasza igaz lehet: Botkával nem vagyunk olyan viszonyban?

Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Gyurcsány ne tudná, hogy Lengyel László, mint politológus, szakmájából eredően bizony politikusokkal találkozik. Nyilván tudja, az “Őszödi igazságbeszédében” ő maga is beszámol, hogy őt kik találják be, milyen okosságokkal. Gyurcsány tehát, tudja hogy az értelmiség, hogyan működik és azt is tudja, hogy a politikus meghallgatja és vagy megfogadja vagy sem az elképzeléseket.  Tehát műbalhé egy értelmiségi-politikus találkozóból politikai súlyú találkozót kreálni, mert nem az.

Az meg, hogy azt mondod Feri, hogy van még idő az összefogásra… több mint nevetséges.

Észre kellene már vennetek, hogy Gyurcsány Ferenc nem veletek van, hanem ellenetek. Válaszoljátok meg  azt a kérdést, miért van már évek óta az, hogy ha Gyurcsánnyal tárgyal a többi ellenzéki párt, a tárgyalás végén rosszabb az összefogás helyzete, mint mikor leültetek egy asztalhoz?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: