Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valami nagyon elromlott a jogállamisággal! –így kezdi Buth Sándor önkormányzati képviselő facebook posztját, melyben beszámol, hogy a rendőrök, hogyan álltak sorfalat és ezzel hogyan akadályozták az olimpia ellenese népszavazás aláírásgyűjtését Kedden a Határ úti metró aluljáróban.   Lehet, hogy nem ez lenne a dolguk, de szegényeket kivezénylik- tette hozzá a politikus. Buth arra is kér mindenkit, hogy akit az eset felháborít ossza meg a posztját!

Rendőrsorfal- forrás: Buth Sándor facebook oldala

Mint ahogy a képviselő facebook posztjához mellékelt képeken is látszik, rendőrsorfal állta el a Határ úti aluljáróban az olimpia ellenes aláírásgyújtók kitelepülést. Buth beszámol arról, hogy kezdetben két illegálisan áruló nőt igazoltatott három rendőr az aluljáróban, majd pár perc múlva megjelent még további öt. Látszólag a hölgyek adatait vették fel, de cirka 1 óra múlva is még 8 rendőr állt, ahogy a képen látható sorfalat a az aláírásgyűjtő pultok előtt.

Rendőrsorfal- forrás: Buth Sándor facebook oldala

Buth aktivista társa információt kért a jelenlévő rendőröktől, hogy esetleg nem őket vegzálni küldték őket. A képviselő facebook posztja szerint a  rendőr válasza az volt, hogy “ezt nem cáfolja”.

Rendőrsorfal- forrás: Buth Sándor facebook oldala

A beszámolóból az is kiderül, hogy  az aláírók is megkérdezték, hogy miért akadályozzák az aláírást a rendőrök?, Sőt meg is kérték a rendőröket, hogy álljanak arrébb, mert megfélemlítik az embereket, ekkor 2 perce félreálltak, majd újra felálltak a pultjuk előtt sorfalként.-írja az ellenzéki politikus

Érdekes momentumként említi meg a beszámoló, azt hogy, abban a percben, amikor elkezdtek összepakolni, azonnal elhagyta az aluljárót a 8 rendőr is, és az illegális árusok folytatták az árusítást.

Mint, ahogy a Fénysebesség.hu is beszámolt róla tegnap az MSZP is csatlakozott az olimpiai népszavazás aláírásgyűjtéséhez, a legnagyobb ellenzéki párt a főváros 20 pontján gyűjti az aláírásokat. Már nincs sok idő, február 17-ig kell leadni a 138 ezer aláírást.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: