Na de mikor járt Orbánnál utoljára az USA elnöke?


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

A héten az Orbán-Putyin találkozótól volt hangos a sajtó. Azt is megtudhattuk, hogy az Orosz-Magyar kapcsolatok azok bizony transzparensek és azt évente a legmagasabb szinten áttekintik, tehát 2 évente jön Putyin. Ezen a sajtótájékoztatón büszkélkedett Orbán azzal is orosz kollégájának, hogy ő már majd 12 éve miniszterelnök…

Ennek kapcsán merült fel bennünk a kérdés, na jó, de mikor járt utoljára Orbánnál az Amerikai Egyesült Államok elnöke? Kutakodtunk a neten és számunkra is megdöbbentő eredményre jutottunk.

Az “első” amerikai elnök államközi látogatása igazi maratoni volt, 1989 júliusában az idősebb George Bush akkori amerikai elnök látogatást tett Budapesten. Járt a vásárcsarnokba és edzet a vasas pályán. A leghíresebb jelenet az volt, hogy szabadtéri beszédét elmosta az eső, így egy ponton széttépte az előre megírt jegyzetét és fejből beszélt a magyarokhoz.

Bush a vasas pályán edz

Bill Clinton hivatali ideje alatt kétszer is járt Magyarországon első látogatása 1994. december 5-én, elmondta beszédét az EBEÉ csúcstalálkozón, mondott egy másik beszédet a repülőtéren az egyik hangárban. Második látogatása 1996. január 13-án volt. Az amerikai hadsereg főparancsnokaként, bomberdzsekiben, katonai repülőgéppel és teljes titokban érkezett Taszárra az amerikai kontingenshez. Mindkét időpontban MSZP-s kormány van és Horn Gyula a miniszterelnök.

1998-ban alakul meg az első Orbán-kormány. Ez idő alatt nem járt Magyarországon hivatalban lévő USA elnök. Erre 2006-ig várni kell, de akkor már megint MSZP-s kormány van Magyarországon.

Ifjabb Bush amerikai elnök 2016. június 21 érkezett Magyarországra, ahol találkozott a köztársasági elnökkel és a miniszterelnökkel. Majd mondott egy beszédet másnap a Citadellánál.

De ez volt egyben az utolsó elnöki látogatás is Magyarországon. Obama elnök nem járt hazánkban. Ebből pedig az következik, hogy hiába majd 12 éve Orbán a miniszterelnök, ez idő alatt egyszer sem jött Magyarországra az USA elnöke.Azt meg mindenkire rábízom, hogy megválaszolja, hogy miért is nem? Na de majd talán Trump, bár minden jel arra utal, Trump is a helyén kezeli a mi Viktorunkat. 

 

 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük