Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Horváth Csaba az MSZP fővárosi képviselője kemény hangvételtű nyílt levelet tett közzé melyben rámutat a főpolgármester össze-vissza hadovál olimpiaügyben.

Tisztelt Főpolgármester úr!

Örömmel hallottuk legutóbbi nyilatkozatát, amely szerint Önnek semmilyen kifogása nincs a 2024-es budapesti olimpiáról szóló népszavazás ellen. Ez új hír, de jó hír. Ön és fideszes társai 2015-ben az MSZP népszavazási kezdeményezését arra hivatkozva utasították el, hogy az túl korai, pedig ha a Fővárosi Közgyűlés akkor élt volna jogával, már túl lehetnénk a népszavazáson.

Ehhez képest kissé furcsa, hogy Ön szerint most már késő népszavazást tartani, ez azonban nincs így. A Fővárosi Közgyűlés bármikor dönthet úgy, hogy népszavazást ír ki az olimpiáról, ezzel jelentősen leegyszerűsítené és felgyorsítaná a jelenleg is zajló folyamatokat.

Éppen ezért azt javasoljuk Önnek: nyújtson be javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek a 2024-es budapesti olimpiáról szóló népszavazásról!

Tisztelt Főpolgármester úr!

Mi, szocialisták úgy gondoljuk, hogy az olimpia kellően fontos ahhoz, hogy ne legyen egy szűk politikai elit döntése. A budapestiek, naponta mintegy 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be az államkasszába, ezért cserébe joguk van dönteni arról, hogy az általuk befizetett adókból a következő években olimpiára költsenek vagy például az egészségügy és az oktatás rendbetételére.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a budapestiek 60 százaléka népszavazást akar az olimpiáról, köztük sokan olyanok is, akik egyébként támogatják az olimpiarendezést. Ebben a helyzetben a városvezetés nem engedheti meg magának, hogy ne hallja meg a budapestiek szavát. Legyen népszavazás, döntsenek az emberek!

Budapest, 2017. február 2.

Tisztelettel:
Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: