Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Európai trend a politikai elittel szembeni kritika, egyszerűen az emberek nem látják azt, hogy a pártok Őket képviselnék. Így Európa szerte alakulnak új pártok, mozgalmak, igény van rájuk, mert az emberek abban bíznak, hogy na majd ők. Kevés helyen kerültek hatalomba eddig az új civilek által szervezett pártok, azonban Rómába sikerült főpolgármestert adniuk. Magyarországon is sokan tapsoltak és örültek az Öt Csillag Mozgalom olasz sikereinek. Tiszta politika helyett brutális mértékű botrányokat kaptak az új csodapártól.

A római városházán több mint fél éve megalakult új városvezetésnek már több tagja lemondott korrupciós vádak miatt, azért ennyi idő alatt nem rossz teljesítmény. Az Öt Csillag mozgalmat folyamatos kritika éri amiatt is, hogy nem képesek megfelelő embereket találni a főváros irányítására. Római városházán mindennapos a káosz.

A korrupciós botrányok rövid idő alatt elérték a főpolgármester asszonyt is, több mint,   nyolc órán keresztül hallgatta ki az ügyészség az Öt Csillag Mozgalom képviselőjét, aki ellen hivatali visszaélés és hamis tanúzás miatt indult vizsgálat, írja az MTI.

A főpolgármester ellen súlyosak a vádak,  miszerint a római turisztikai osztály vezetőjévé tette meg Renato Marrát – a decemberben korrupciós vádak miatt bebörtönzött Raffaele Marrának, a római önkormányzat volt személyzeti igazgatójának testvérét -, és ezzel kapcsolatban hamis információkat szolgáltatott a korrupcióellenes hivatalnak.

Az Öt Csillag Mozgalom színeiben megválasztott főpolgármester azzal az ígérettel került az olasz főváros élére, hogy véget vet a politikai elitet érintő különböző botrányoknak, és az átláthatóságra helyezi a hangsúlyt a politikában. Ehelyett pénteken újabb botrányba keveredett a városvezető. A L’Espresso című hetilap szerint főpolgármester egyik bizalmasa és volt kabinetfőnöke, Salvatore Romeo egy olyan, 30 ezer eurós (több mint 9 millió forintos) életbiztosítást kötött tavaly januárban, amely kedvezményezettjének a főpolgármestert jelölte meg, aki miután tavaly júniusban polgármesterré választották, kabinetfőnökévé léptette elő Romeót, és háromszorosára emelte a fizetését, amiből az életbiztosítás miatt Ő is részesülhet.

A római főpolgármester azt mondta az ANSA hírügynökségnek, hogy nem tudott semmit a szóban forgó életbiztosításról. Romeo tavaly decemberben – Raffaele Marra őrizetbe vétele után – lemondott hivataláról.

Persze a botránysorozatoknak még nincs vége, de Rómában egyre többen gondolják, hogy nagyon rossz lóra tettek, hogy az új civil csodákra bízták a több ezer éves város irányítását. Nem csoda, hiszen arra nem is számíthattak, hogy ilyen elképesztő mértékben csalódniuk kell a tiszta Öt Csillag Mozgalomban.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: