Ismét hatalmas tömeg tüntet Romániában – Itt nézheti élőben a tüntetés eseményeit


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Mint ahogy beszámoltunk ebben az írásunkban, a román kormány keddi bejelentése után Románia szerte tüntetések törtek ki.

A tüntetések oka az, hogy a meghirdetett  parlamenti napirendtől eltérve a Sorin Grindeanu vezette kabinet kedd este egy sürgősségi rendelettel módosította a román  büntető törvénykönyvet  illetve törvényjavaslatot fogadott el közkegyelemről és az ítéltek végrehajtásáról, ezzel gyakorlatilag lehetővé tették a korrupt politikusok törvény alóli mentességét.

 

 

Egy másik írásunkban pedig arról számoltunk be, hogy a tüntetések délután is folytatódtak. Közben az EU is megszólalt “Romániának előre kell haladnia a korrupció elleni harcban, nem szabad visszalépnie” – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nyilatkozatában, majd leszögezte, hogy az Európai Bizottság komoly aggodalommal figyeli a korrupció helyzetének romániai alakulását.Egy másik élő közvetítés Bukarestből

Ma este is folytatódnak a tiltakozások, Bukarestben ismét tízezres tömeg vonult az utcára. Szerda estére hatalmas tömeg gyűlt össze a bukaresti Győzelem téren, hogy a büntetőjog módosítása ellen tiltakozzon. Rendőrségi adatok szerint több mint 40 ezerre tehető a fővárosi tüntetők száma, a sajtósok viszont ennek legalább a duplájára tippelnek.

Érkeznek az emberek a tüntetésre- Bukarest

Sepsiszentgyörgyre 8 órára hirdettek meg tüntetést, a 300-500 tiltakozó nagyjából másfél órán keresztül tüntetett az új főtéren. Csütörtök kora délutánra újabb megmozdulást terveztek. Csíkszereda főterére is kimentek tüntetni a btk-módosítás ellen, s Kolozsváron is folytatódik a tüntetés. – a Transindex.ro hírportál szerint. Az erdely.ma “Kolozsváron 30 ezerre becsülik a tüntetők számát. A hangulat forradalmi”

 

Kolozsvári tüntetés-erdely.ma

Nagyszebenben, Jászvásáron és Temesváron több ezren tiltakoznak, Marosvásárhelyen és Galacon ezerre teszik a tüntetők számát, és tiltakozók gyűltek össze Besztercén, Brassóban, Ploieşti-en, Craiován, Suceaván, Brăilán, Csíkszeredában, Târgu-Jiuban, Zilahon, Nagyváradon, Szatmárnémetiben, Piteşti-en és Botoşani-ban is.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük