Újabb koncepciós per dőlt meg a bíróságon! Jogerősen felmentették Hiszékeny Dezsőt


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ez már nem az olyan első vád MSZP-s politikus ellen, ami a bíróságon kártyavárként dől össze. Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselő felmentő ítéletét. A XIII. kerület korábbi alpolgármesterét vesztegetéssel vádolta az ügyészség, mely szerint ötmillió forintot kért egy üzlethelyiség bérbeadásának „elintézéséért” egy vállalkozótól – aki valójában fedett nyomozó volt. A bíróságon Hiszékeny ártatlanak bizonyult, hiszen az ítélőtábla nem látta bizonyítottnak a cselekmény elkövetését.- írja a Népszava

Hiszékeny az eljárás során kijelentette: a vád hamis, koholt, és közönséges provokáción alapszik. A bíróság ítélete alapján elmondható igaza lett.

A Hiszékeny ügy érdekes momentuma volt, hogy a két különböző becsatolt bizonyíték hangfelvételén eltértek egymástól a szövegek. Ez egyikből egyszerűen “kimarad” az a mondat, mely tisztázza egyértelműen az ügyet és megdönti a vádat.

Hiszékeny több hónapon át tartó totális megfigyelése, lehallgatása során csupán pár mondatnyit találtak a vád megalapozásához, a több tízezer oldalnyi összes többi anyagot 2033-ig titkosították a nyomozó szervek. Felmerül a kérdés, hogy vajon miért?

Az ítélőtábla hétfőn jogerősen is elutasította az ügyészi fellebbezést és hatályban tartotta a felmentő ítéletet.

Az megnyugtató, hogy a bíróság függetlenül teszi a dolgát, de nagyon nem helyes, hogy az igazságszolgáltatást használják a Fideszben a politikai csatározások színterepének.- mondja a Fénysebesség által megkérdezett politikai szakértő, majd hozzá teszi itt tisztességes a kerületüket szerető MSZP-s városvezetőket hurcolnak meg. Közben az  érezhető, hogy Fideszes politikusok ellen mintha nehezebben indulna eljárás, olyan ügyekben amelyek már egyértelműen BTK-ért kiáltanak.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük