Újabb koncepciós per dőlt meg a bíróságon! Jogerősen felmentették Hiszékeny Dezsőt


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Ez már nem az olyan első vád MSZP-s politikus ellen, ami a bíróságon kártyavárként dől össze. Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselő felmentő ítéletét. A XIII. kerület korábbi alpolgármesterét vesztegetéssel vádolta az ügyészség, mely szerint ötmillió forintot kért egy üzlethelyiség bérbeadásának „elintézéséért” egy vállalkozótól – aki valójában fedett nyomozó volt. A bíróságon Hiszékeny ártatlanak bizonyult, hiszen az ítélőtábla nem látta bizonyítottnak a cselekmény elkövetését.- írja a Népszava

Hiszékeny az eljárás során kijelentette: a vád hamis, koholt, és közönséges provokáción alapszik. A bíróság ítélete alapján elmondható igaza lett.

A Hiszékeny ügy érdekes momentuma volt, hogy a két különböző becsatolt bizonyíték hangfelvételén eltértek egymástól a szövegek. Ez egyikből egyszerűen “kimarad” az a mondat, mely tisztázza egyértelműen az ügyet és megdönti a vádat.Hiszékeny több hónapon át tartó totális megfigyelése, lehallgatása során csupán pár mondatnyit találtak a vád megalapozásához, a több tízezer oldalnyi összes többi anyagot 2033-ig titkosították a nyomozó szervek. Felmerül a kérdés, hogy vajon miért?

Az ítélőtábla hétfőn jogerősen is elutasította az ügyészi fellebbezést és hatályban tartotta a felmentő ítéletet.

Az megnyugtató, hogy a bíróság függetlenül teszi a dolgát, de nagyon nem helyes, hogy az igazságszolgáltatást használják a Fideszben a politikai csatározások színterepének.- mondja a Fénysebesség által megkérdezett politikai szakértő, majd hozzá teszi itt tisztességes a kerületüket szerető MSZP-s városvezetőket hurcolnak meg. Közben az  érezhető, hogy Fideszes politikusok ellen mintha nehezebben indulna eljárás, olyan ügyekben amelyek már egyértelműen BTK-ért kiáltanak.

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük