Halálos beteg a Fidesz agytrösztje


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az Orbán Viktort hatalomra segítő Finkelstein halálos beteg. A Fideszt hatalomra segítő gurunál ugyanis tüdőrákot diagnosztizáltak.

Az index.hu információi szerint egy hosszú, nekrológnak is beillő méltatásból derült ki, hogy a többek közt Orbán Viktort is győzelemre segítő amerikai kampányguru, Arthur J. Finkelstein súlyos beteg.

Még mindig képtelen vagyok elhinni, hogy Arthur Finkelstein beteg. Nagyon. Ez nem lehet igaz. (…) Épp kemoterápián esik át

– áll a konzervatív National Review-ban megjelent tisztelgő írásban, melyet Finkelstein egyik tanítványa, Craig Shirley történész jegyez.

Az amerikai tanácsadó neve az elmúlt hetekben ismét felbukkant a magyar sajtóban, többen őt sejtik ötletgazdaként a Soros Györgyhöz kötődő civil szervezetek elleni támadás mögött.

Az idén 72 éves kampányguru társával, George E. Birnbaummal együtt dolgozott a Fidesz kampányain, alkalmazásukról az Index írt még 2012-ben. Birnbaum cégének, a GEB Internationalnak a weboldala szerint 2008-ban kerültek kapcsolatba az akkor még ellenzéki Fidesszel, mely aztán 2010-ben.

2012-es cikkünkben azt írtuk, hogy Finkelstein akkorra már nem a Fidesszel állt közvetlen kapcsolatban, hanem a milliárdos tanácsadói szerződéssel ellátott Századvég-csoportal és Habony Árpáddal, aki közvetlen összekötődként is működött. A Századvég hivatalosan sosem ismerte el az üzleti kapcsolatot Finkelsteinnel, a kormány viszont egyenesen tagadta azt. 2015-ben Havasi Bertalan – letagadva saját főnöke, Orbán Viktor nyilatkozatát – azt állította, sem a miniszterelnök, sem a Miniszterelnökség nem áll vele munkakapcsolatban. E

llenzéki politikusok többször is firtatták, vajon állami vagy pártpénzekből finanszírozza-e a Fidesz az ő munkáját.A teljes cikk az index.hu oldalán


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük