Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Talán nem véletlen Botka László hihetetlen népszerűsége Szegeden. A csongrádi megyeszékhely jó példa lehet mindenki előtt, de a város tovább fejlődik 2017-ben is.

Több mint száz kisebb-nagyobb beruházás kezdődött vagy kezdődik meg hamarosan Szegeden.Az idei ismét az építkezések éve lesz, amit az is jelez, hogy a város költségvetésének fele a fejlesztéseket szolgálja – idézi a szeged.hu Botka László polgármester által elmondottakat a Közéleti Kávéház évadnyitó estjén.

Ráadásul nem értelmetlen beruházások lesznek, a fejlesztések között van rendelő-felújítás, iskolakorszerűsítés, városrész rehabilitáció, út- és járdafelújítás is. Sajnos kisvasútja nem lesz Szegednek Botka háza és kertje között, de többek között a következő években a Zöld város program keretében folytatódik több városrész rehabilitációja és új egészségház is épül. S ráadásul a legszegényebbeknek szánt juttatások is növekednek, a tavalyi 400 millióval szemben az idén már 500 milliót szánnak szociális kiadásokra.

Ezt úgy, hogy természetesen Szeged városát nem tömi ki pénzzel az állam. A város  működtetésére 25 és fél milliárd forint jut majd, ebből azonban mindössze csak 5 milliárdot fizet az állam(!!), a többit a város saját bevételeiből gazdálkodjuk ki, úgy, hogy szinte egyedüli nagyvárosként Szegeden továbbra sem adóztatjuk meg a lakosságot.

Botka beszélt a miniszterelnök jelöltségéről is, azt mondta MSZP elnöksége  teljes felhatalmazást adott arra, hogy tárgyaljak a demokratikus pártokkal arról a politikai programról, amelyet már korábban is meghirdettem. Nem az országos politikát akarom Szegedre hozni, hanem a szegedi jó példát szeretném az országnak ajánlani.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: