Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 

A román táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör márkanevű termékeket, írta ki a gyártó a Facebook-oldalára.  A székely sörgyártók Heinekennel vívott bírósági csatározásairól itt olvashat bővebben. Röviden az a lényeg, hogy a Heineken úgy érzi: miután megvette a nagy helyi Ciuc premium (Csíki prémium) márkát, a hasonló nevű termékekkel megrövidíti őket az új magyar gyártó, a Lixid Project Kft. Ők egyébként szintén jogi védelmet szereztek a Csíki sörre.

Az alábbi posztban tájékoztatta a Csíki sör a fogyasztóit a szomorú hírről: Betiltotta a román táblabíróság az Igazi Csíki Sör gyártását és újra a Heinekennek kedvezett!
30 napon belül meg kell semmisíteni minden tárgyat és eszközt. Ezt a döntést annak ellenére hozta meg a román ítélőszék, hogy december 9-én az Európai Márkahivatal másodfokon is nekünk ítélte a márkát. Az Unió döntését a román bíróság ezzel a döntésével figyelmen kívül hagyta! Jelenleg 140 embert foglalkoztatunk Székelyföldön. Ez egy támadás egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát!

Azt, hogy mekkora a felháborodás jól mutatja, hogy a posztot több mint 9000 ezer ember osztotta meg és 1200 hozzászólás érkezett. Többen Heineken elleni bojkottra buzdítanak, mások korrupciót látnak a döntés mögött. Volt aki azt javasolja, hogy a gyártást hozzák Magyarországra.

No de, a székelyeket sem ejtették ám a fejükre, hogy csak nézzék, hogy a kedvenc sörüket betiltsák. Salamon Zoltán, a hungarikum bizottság erdélyi tagja az MTI-hez eljuttatott  közleményben úgy fogalmazott: az Igazi Csíki Sör „több, mint szomjúságot oltó nedű”, a sörmárka „identitásunkat, szimbólumainkat felvállaló székelyföldi vállalkozást takar”, és Székelyföld egyik jelképévé vált. Ezért kezdeményezi, hogy „az Igazi Csíki Sört, Székelyföld termék-nagyköveteként, emeljék a hungarikumok közé”.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...