Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tarlós István Budapest főpolgármestere nem áll a helyzet magaslatán most sem. A városban szmogriadó van, ám a főpolgármester nem gondolja, hogy cselekednie kellene.

Az MSZP Budapest azt kezdeményezi, hogy Tarlós István kövesse Botka László által vezetett Szeged példáját, ahol a szmogriasztás idejére ingyenessé tették a tömegközlekedést!

Az utóbbi években egyre gyakrabban fordult elő, hogy Budapesten szmogriadót kellett elrendelni. A mai városvezetés közben nyíltan ellenzi a kerékpáros-fejlesztéseket, akadoznak a közlekedési beruházások, nem épülnek érdemben P+R-parkolók. Elektronikus BKV-bérletek sehol, a 3-as metró működőképessége határán. Ezek a körülmények kifejezetten növelik az autós közlekedést, azaz áttételesen tovább rontják a szmogot kiváltó tényezőket.

Az MSZP Budapest ezért haladéktalanul kezdeményezi, hogy minden alkalommal, amikor szmogriadót kell elrendelni, legyen ingyenes minden budapesti közösségi közlekedési eszköz használata! Elfogadható megoldás lehet a budapesti autók forgalmi engedélyének elfogadása a riadó ideje alatt a közlekedési eszközökön, vagy a teljesen ingyenes használat is.

Természetesen ez csak ideiglenes beavatkozás lehet. A valódi feladat a közlekedési fejlesztések felpörgetése, egy modern, XXI. századi, valóban hálózatos és fejlett közösségi közlekedési rendszer kiépítése – amire a mai városvezetés láthatóan nem képes.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: