Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus (?) Koalíció feloszlatta VI.-VII. kerületi szervezetét, mert megállapodtak az MSZP-vel a 2019-es önkormányzati választásokra. Tudni lehet, hogy a DK egy parlamenti mandátumot kapott ebben a kerületben ajándékba az MSZP-től, hiszen senki nem hiheti hogy a kerületi lakosoknak teljesen ismeretlen és azóta sem sok vizet zavaró Oláh Lajos magától mandátumot kapott volna a kerületi lakosoktól.

Szóval úgy áll a dolog, hogy a DK vezetése berágott a kerületi szervezetére, mert egy normális, tisztességes megállapodást kötött a legnagyobb ellenzéki párttal. A DEMOKRATIKUS Koalíció szóvivője úgy kommentálta az esetet, hogy a helyi szervezetnek nem volt felhatalmazása választási megállapodást kötni.

Na, itt álljunk meg egy pillanatra. Mi az, hogy nem volt? A DK-ban ezek szerint nem alulról jönnek az akaratok hanem felülről. Kérdés akkor a párt nevében mit is jelent pontosan a demokrata jelző? Merthogy azon szervezetek melyek felső parancsuralmi rendszerben működnek bizonyosan nem a demokratikus hagyományokat követik.

Hunvald György a VII. kerületi szocialisták politikusa facebook bejegyzében adott hangot értetlenségének. Vagy éppen túl sokat ért a politikus?

A DK szóvivője, Gréczy Zsolt szerint a VII. kerületiek óvatlansága volt az ok a helyi DK szervezet feloszlatására: a helyiek olyan választási együttműködési megállapodást készítettek elő 2019-re az Erzsébetvárosban, amelyre nem volt felhatalmazásuk. A DK nem köt megállapodást Hunvald Györggyel-mondta Gréczy. „

Tudjátok kedves Barátaim és Ismerősem ez a hír azért tragikus, mert a szavazó csak azt látja igazolva benne, hogy nem az a lényeg, hogy megverjük a Fideszt, hanem az a fontos kivel miért nem.

Tudom, hogy a Barátaim és Ismerőseim különböző pártállású és világnézetű emberek és ez így jó.Erre a széles alapra lehet felépíteni egy erős várat. Ez a hír azonban, egy komoly vakfolt azon a szinten, ahol ilyennek nem kellene előfordulnia.

Erzsébetvárosban 2019-ben nyerni fogunk és ezért mindent megteszünk. Aki abban bízik, hogy 2019-ben az önkormányzati választáson, a szavazólapon a pártlógók egymás mellé biggyesztésével, legyőzhetjük a Fideszt, az buta ember. Ebben jelenleg egyedül a Fidesz bízhat.

Pontosan ezért, kezdtünk együtt dolgozni a kerületi DK-val és más civilekkel, 3 évvel a választások előtt. Nem választási megállapodást kötöttünk, nem azt hogy hány helyen indul a DK, MSZP stb. Együttműködési megállapodást kötöttünk, aminek kizárólag az a célja, hogy a lehető legjobb jelölteket tudjuk kiválasztani egy későbbi választási megállapodásra.

A legfontosabb része a megállapodásnak, hogy mindenki becsatlakozhat ebbe a folyamatba, tilos kizárni bármely olyan résztvevőt, aki menet közben szeretne ebben részt venni. Én mindig azt az elvet vallottam, hogy nem az ellenfelet kell szapulni, hanem azt bizonyítani, hogy az én csapatom és elképzelésem jobb, mint a másik alternatíva(ák).

Tudom, hogy ez a szemlélet viszont azt követeli meg, hogy dolgozni kell a választók szavazatáért és nem a hasunkat simogatva nézni a pártlógót – bízva abban, hogy az ellenfél hibázik.

Be kell bizonyítani a választóknak, hogy nem csak akkor fontosak, amikor választások vannak. Az önkormányzati választásnak ez a szépsége, mert a helyi politikusokról jobban kialakíthatja a véleményét a választó, mint például egy országgyűlési képviselő munkájáról.

A DK-val Hunvald György valóban nem köthet megállapodást.

Ugyanis nem vagyok független politikus, márpedig csak ebben az esetben lehetne ez kérdés.
Ugyanis az MSZP helyi szervezetének elnökeként írtam alá azt a megállapodást, amit mindkét szervezet tagjai a szavazásuk során megerősítettek.

Én nem szólok bele más párt belügyeibe és gondolom, más pártok sem kívánnak beleszólni abba, hogy a következő időszakban ki legyen az MSZP erzsébetvárosi elnöke és ezen keresztül bármilyen helyi megállapodás aláírója.

A DK egyetlen egyéniben megválasztott országgyűlési képviselője 2014-ben itt lett megválasztva. Sokat dolgoztam (tunk) érte, akkor még nem volt ilyen „finnyás” némely „politikus”. Nem tudom lesz-e megállapodás a 2018-as országgyűlési választásokra (bízom benne, hogy lesz), de az a DK szóvivőjének nyilatkozatából egyértelműen kiderült, hogy dolgom, mint Hunvald György nem sok lesz, ha esetleg DK-s jelölt indul itt.

Mindenesetre mi készülünk a 2019-es önkormányzati választásokra és ezen nem változtat némi „hunvaldozás” és “baráti tűz”sem. Bízok a szavazókban, köztük a DK szavazóiban is, mert ők is tudják, kik azok akik képesek végig vinni a változást a helyi politikában.

Erzsébetvárosban megnyerjük a 2019-es önkormányzati választásokat, mert jobbak leszünk, mint az ellenfeleink! Látjátok, nem ások árkot, nem bántok senkit, nem szidok senkit, sosem leszek ilyen. Megyek azon az úton, amiről azt gondolom sikeres lesz.

Sokat küzdöttem az igazamért és biztosíthatok mindenkit arról, hogy ez a tűz a jövőben sem fog kihunyni belőlem. Aki csatlakozni akar és változást szeretne, nem rekesztem ki, mert ha ezt tenném úgy tűnne, mintha nem akarnám a változást.

Ez ilyen egyszerű.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: