Juszt László: Akkor mi a francért kell megint kifizetni egy csókosnak netto 282 milliót?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Szokásához hasonlóan ismét keményen reagált az újabb kormányzati melléfogásra Juszt László. Az ismert televíziós már régóta ügyének tekinti a várba költöző Miniszterelnökséget.

A közbeszerzési értesítő szerint a várba költöző Miniszterelnökség öt festményt vásárol, melyek reprezentálják a XVIII. és XIX. század magyar művészetét”. Az öt kép a következő:

Ligeti Antal: Rózsahegy (Bodrogközi táj), 1870 (76 x 100 cm).
Ligeti Antal: A Balaton Szigligetnél, 1887 (56 x 74,5 cm).
Spányi Béla: Naplemente a pusztán, 1891 (160 x 220 cm).
Bogdány Jakab: Virágcsendélet, 1700 körül (96,2 x 95,3 cm)
Bogdány Jakab: Sárgaszárnyú ara, 18. század eleje (74,3 cm x 122,6 cm)
A festményeket azok közös tulajdonosától, Kalmár Tímeától vásárolja a Miniszterelnökség. Kalmár a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (Kogart) alapítójának a felesége.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a képeket három független szakértővel becsültették fel, így alakult ki nettó 282 milliós ár. A szakértők nevét a Miniszterelnökség nem adja ki.

Idehaza nyilvános árverésen közel 230 kép kelt el 30 millió forint felett, ezek között egyetlen Ligeti, Spányi, Bogdány sem volt!!!

És még valami, ami szintén a lopásról árulkodik: az állami hivatalokba – kivált a minisztériumokba bármikor kihelyezhetők a magyar állam múzeumokban őrzött képei. (Mint láttuk még Habony anyósához is!)

Akkor mi a francért kell megint kifizetni egy csókosnak netto 282 milliót?
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük