Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szokásához hasonlóan ismét keményen reagált az újabb kormányzati melléfogásra Juszt László. Az ismert televíziós már régóta ügyének tekinti a várba költöző Miniszterelnökséget.

A közbeszerzési értesítő szerint a várba költöző Miniszterelnökség öt festményt vásárol, melyek reprezentálják a XVIII. és XIX. század magyar művészetét”. Az öt kép a következő:

Ligeti Antal: Rózsahegy (Bodrogközi táj), 1870 (76 x 100 cm).
Ligeti Antal: A Balaton Szigligetnél, 1887 (56 x 74,5 cm).
Spányi Béla: Naplemente a pusztán, 1891 (160 x 220 cm).
Bogdány Jakab: Virágcsendélet, 1700 körül (96,2 x 95,3 cm)
Bogdány Jakab: Sárgaszárnyú ara, 18. század eleje (74,3 cm x 122,6 cm)
A festményeket azok közös tulajdonosától, Kalmár Tímeától vásárolja a Miniszterelnökség. Kalmár a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (Kogart) alapítójának a felesége.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a képeket három független szakértővel becsültették fel, így alakult ki nettó 282 milliós ár. A szakértők nevét a Miniszterelnökség nem adja ki.

Idehaza nyilvános árverésen közel 230 kép kelt el 30 millió forint felett, ezek között egyetlen Ligeti, Spányi, Bogdány sem volt!!!

És még valami, ami szintén a lopásról árulkodik: az állami hivatalokba – kivált a minisztériumokba bármikor kihelyezhetők a magyar állam múzeumokban őrzött képei. (Mint láttuk még Habony anyósához is!)

Akkor mi a francért kell megint kifizetni egy csókosnak netto 282 milliót?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: