Uniós csúcsot döntött a magyar lakásdrágulás


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Soha nem volt még ilyen drága Magyarországon lakást venni. Az Eurostat legfrissebb statisztikája szerint a magyar lakások drágultak legnagyobb arányban a 29 vizsgált európai ország közül, de ez még nem minden: a nominális árszint is történelmi rekordot döntött az OTP Ingatlanpont elemzése szerint. -írja az index

Az Ingatlan.com pénteki közleményéből kiderül, hogy az eredmény azért is kivételes, mert a lakásdrágulás jelentős kínálatbővülés mellett ment végbe: 2016-ban 22 százalékkal nőtt a magánszemélyek által értékesíteni kívánt lakóingatlanok száma az előző évhez képest.

Egy év  alatt 11,6 százalékos volt a drágulás, ami messze meghaladja az EU egészén mért 4,3 százalékos átlagot. Hazánkon kívül Lettországban és Izlandon haladta meg a drágulás a 10 százalékos mértéket.

Az ingatlanárak Budapest mellett Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében is 15 százalék feletti mértékben emelkedtek tavaly, Nógrádban és Somogyban azonban csökkentek. A megyeszékhelyek közül a legnagyobb mértékben (17 százalékkal) Kecskemét drágult 2015-höz képest.

Ha lakástípusokat nézünk, azt látjuk, hogy az elmúlt években a legnagyobb értéknövekedés a lakótelepi lakásoknál következett be: tavaly a panelek országos átlagára már meghaladta a 200 ezer Ft/m2-t. Míg a lakások 15 százalékot drágultak, az önálló házak értékük tizedét vesztették el az év első kilenc hónapjában, mivel ezek zöme vidéki településeken található. Egyes helyeken, például Pest megyében a piaci túlkínálat is lefelé hajtja az önálló házak árát.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük