Újabb MSZP-s sikertörténet: ingyenes lesz a parkolás


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Kicsit későn eszmélt a miskolci városvezetés, de jobb későn mint soha. Az MSZP már hétfőn követelte az ingyenes parkolást.

A hóhelyzetre való tekintettel vasárnapig minden önkormányzati parkoló ingyen használható a városban. Azoknak, akiknek szerdán esetleg pótdíjat kellett fizetniük, a Városgazda Kft. méltányossági alapon elengedi a bírság összegét – tájékoztatott közleményben a miskolci városháza, jelezve, mindez Miskolc polgármesterének kérésére történt.

Azt persze már “elfelejtették” hozzátenni, hogy az MSZP már hétfőn követelte azt, amit a polgármester nagy kegyesen szerdán “kérvényezett” a városi parkolási cégtől.

A miskolci szocialisták – ahogyan arról korábban beszámoltunk – hétfőn közleményben hívták fel a figyelmet a városban kialakult kaotikus helyzetre, egyben javaslatot is tettek a parkolási gondok megoldására:

“Hókáosz alakult ki Miskolcon, de a városvezetést ez nem érdekli: annak ellenére szednek parkolási díjat, hogy a parkolók jelentős részét lehetetlen használni a felhalmozott hókupacok miatt.

Nyíregyházán a nagy havazás miatt ingyenes volt a parkolás pénteken. Budapesten is volt korábban példa arra, hogy a belvárosban nem kellett parkolódíjat fizetni, ráadásul még a közösségi közlekedést is ingyenessé tették, hogy minél kevesebben autózzanak a behavazott utakon. Ezzel szemben Miskolcon nemhogy nem teszik ingyenessé a közösségi közlekedést, vagy a parkolást, de még büntetik is azt, aki nem tud beállni a parkolóhelyre a nagy hó miatt, s ott kénytelen megállni, ahol elvileg tilos.

Ha az autós megvásárol egy szolgáltatást, jelesül parkolóbérletet, vagy parkolójegyet vesz, akkor elvárja, hogy a megvásárolt szolgáltatást meg is kapja.Az MSZP követeli, hogy mindaddig legyen ingyenes a parkolás Miskolcon, amíg azt a rengeteg havat el nem takarítják a parkolókból. Azt is követeljük, hogy tegyék ingyenessé a parkolóházakban, mélygarázsokban való parkolást is, egészen addig, amíg nem tudják biztosítani a felszíni parkolást” – írta akkor az MSZP.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük