Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kicsit későn eszmélt a miskolci városvezetés, de jobb későn mint soha. Az MSZP már hétfőn követelte az ingyenes parkolást.

A hóhelyzetre való tekintettel vasárnapig minden önkormányzati parkoló ingyen használható a városban. Azoknak, akiknek szerdán esetleg pótdíjat kellett fizetniük, a Városgazda Kft. méltányossági alapon elengedi a bírság összegét – tájékoztatott közleményben a miskolci városháza, jelezve, mindez Miskolc polgármesterének kérésére történt.

Azt persze már “elfelejtették” hozzátenni, hogy az MSZP már hétfőn követelte azt, amit a polgármester nagy kegyesen szerdán “kérvényezett” a városi parkolási cégtől.

A miskolci szocialisták – ahogyan arról korábban beszámoltunk – hétfőn közleményben hívták fel a figyelmet a városban kialakult kaotikus helyzetre, egyben javaslatot is tettek a parkolási gondok megoldására:

“Hókáosz alakult ki Miskolcon, de a városvezetést ez nem érdekli: annak ellenére szednek parkolási díjat, hogy a parkolók jelentős részét lehetetlen használni a felhalmozott hókupacok miatt.

Nyíregyházán a nagy havazás miatt ingyenes volt a parkolás pénteken. Budapesten is volt korábban példa arra, hogy a belvárosban nem kellett parkolódíjat fizetni, ráadásul még a közösségi közlekedést is ingyenessé tették, hogy minél kevesebben autózzanak a behavazott utakon. Ezzel szemben Miskolcon nemhogy nem teszik ingyenessé a közösségi közlekedést, vagy a parkolást, de még büntetik is azt, aki nem tud beállni a parkolóhelyre a nagy hó miatt, s ott kénytelen megállni, ahol elvileg tilos.

Ha az autós megvásárol egy szolgáltatást, jelesül parkolóbérletet, vagy parkolójegyet vesz, akkor elvárja, hogy a megvásárolt szolgáltatást meg is kapja.

Az MSZP követeli, hogy mindaddig legyen ingyenes a parkolás Miskolcon, amíg azt a rengeteg havat el nem takarítják a parkolókból. Azt is követeljük, hogy tegyék ingyenessé a parkolóházakban, mélygarázsokban való parkolást is, egészen addig, amíg nem tudják biztosítani a felszíni parkolást” – írta akkor az MSZP.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: