Jön Botka programja


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Egyhangú támogatást kapott az MSZP-től Botka László. Az ellenzéki párt elnöksége  úgy döntött, támogatják a szegedi polgármester miniszterelnök-jelöltségét, de Botka teljes körű felhatalmazást kapott arra is, hogy tárgyaljon a többi baloldali párttal a jelöltállításról és a tartalmi kérdésekről. A szocialista vezérkar annak tudatában döntött, hogy Botka a zárt ajtók mögött bejelentette, az előválasztás kérdésében “nem puhult”. 

A Népszava információi szerint:

Csütörtökön nyilvánosságra hozza miniszterelnök-jelölti programját Botka László. Szeged szocialista polgármestere hisz abban, hogy ez a 2018-as győzelem programja. A politikus, akinek kormányfő-jelöltsége mellé egyhangúlag felsorakozott a szocialista vezérkar, a Népszavának azt is világossá tette: nem túlélni akar, hanem nyerni 2018-ban. Ezért nem akar amerikai típusú előválasztást, mert azt nagyon könnyen meghekkelheti a Fidesz – magyarázta, hozzátéve, ezt tegnap az MSZP elnökségének is elmondta, a testület pedig ennek tudatában támogatta, hogy legyen a jelöltjük. Másfajta előválasztást ugyanakkor szeretne és támogatna is Botka, aki a szegedi modellt ajánlja a lehetséges partnereknek.

A városban, amelyet 2002 óta irányít a szocialisták és szövetségeseik profi módon mérik a jelöltek népszerűségét. Ahol verseny van, ott megnézik, ki vonz több szavazót, például megszondázzák erről a civileket, a potenciális jelöltek lakossági fórumokon bizonyíthatják, mennyire fogadják el őket saját körzetükben. A szocialisták frissen megnevezett kormányfő-jelöltje ilyen versenyt akar. Véleménye szerint a demokratikus ellenzéknek ma erőt kell mutatni, nem azt, hogy még a jelölt kiválasztás kérdésében sem tud egységet mutatni. Ha győzni akarnak, egy millió új szavazóra van szükségük, akiket veszekedő pártok nem képesek a maguk oldalára állítani. Ami a miniszterelnök-jelöltséget illeti, Botka erről saját bevallása szerint a tárgyalóasztalnál szeretné meggyőzni a partnerek. “A demokratikus pártok megértették, hogy újra kell gombolni a kabátot. Türelmes vagyok, és mindenkivel tárgyalni szeretnék” – fogalmazott lapunknak Botka, aki Molnár Gyula pártelnök lapunknak adott múlt szombati interjújára utalva kérte, írjuk meg: “Botka nem puhult”.

Az MSZP mellett az ország legnagyobb ellenzéki ifjúsági szervezete a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom is bejelentette, támogatják Botka Lászlót.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük