Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP-nek elege lett és drákói szigorral tenne rendet a képviselők közt, tényleg kemény, de igazságos javaslattal ált elő a legnagyobb ellenzéki párt. Ha az MSZP javaslatát elfogadnák, kisangyalként dolgozna minden képviselő a vagyonnyilatkozatán.

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő azt követően nyilatkozott így, hogy a hétfői ötpárti egyeztetésen az Országgyűlés ellenzéki frakciói mind szükségesnek tartották a politikusi vagyonnyilatkozat-tételi rend megváltoztatását, az MSZP érdemi javaslattal is készült:

Veszítse el a mandátumát, aki valótlanságot állít a vagyonnyilatkozatában.

A politikus úgy vélekedett, hogy a kormányzó párt a találkozón világossá tette: érdekelt a korrupt rendszer fenntartásában. Mint mondta, a minden párt szempontjából közös nemzeti ügynek tűnő kérdésben olyan antikorrupciós javaslatot kell letenni az asztalra, amely a következő parlamentnek jó alap lehet.

Harangozó felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP decemberben már benyújtott egy korrupcióellenes törvénycsomag-tervezetet, amelyben a vagyonnyilatkozat-tétel is szerepelt. Az abban foglaltak szerint pedig a személyi kör szélesebb lenne, és megváltozna az adatközlés módja is: a közhiteles nyilvántartásokból kerülnének az adatok a vagyonnyilatkozatokba, ezzel elkerülve mindenféle mellébeszélést.

A javaslat alapján az a képviselő, aki ténylegesen valótlan adattartalmú vagyonnyilatkozatot ad le az elveszítené országgyűlési képviselői mandátumát – ismertette a lehetséges szankciót Harangozó Tamás, hozzátéve,” hogy december vége és január vége között olyan szorgalmasan, angyali módon töltené ki a képviselők a vagyonnyilatkozatot, hogy olyat még soha senki nem látott”, azt senki nem merne benne hazudni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: