Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem várt helyről akadtak ki Trumpra nagyon. A kínai kormányzatnak elege lett a dollár milliárdosból lett amerikai elnök kinyilatkoztatásaiból.

Kína felveszi a kesztyűt, ha Trump tovább provokálja őket a tajvani közeledéssel, írta az index.hu két kínai állami lap alapján hétfőn. A kínai vezetés szócsöveként működő lapok Trump pénteki interjújára reagáltak. A megválasztott elnök a Wall Street Journalnek azt mondta: „Az egy Kína elv megbeszélés kérdése.”

Amire a kínai külügyminisztérium úgy reagált:

Az egy Kína elv a kínai-amerikai kapcsolatok alapja, és mint ilyen, nem tárgyalási alap.

Ha Trump ilyen áldozattal kezdi hivatali idejét, akkor elkerülhetetlenül szembe kell néznie kemény válaszreakciókkal és a romló kapcsolatokkal, hiszen Pekingnek nincs más lehetősége, mint felvenni a kesztyűt – írta az angol nyelvű China Daily.

Egy másik kínai lap, a Global Times még tovább ment: „Peking kemény válaszlépéseket tesz”, ha Trump kikezdené az egy Kína elvet.

„Kína arra kényszerülne, hogy felgyorsítsa Tajvan visszacsatolását, és kegyetlenül szembeszálljon mindazzal, aki Tajvan függetlenségét támogatja” – írta a lap vezércikke.

Hua Csunyingot a Reuters. „Mindenkinek meg kell értenie, hogy vannak olyan dolgok a világon, amelyeket nem lehet áruba bocsátani, megvenni vagy kiárusítani” – tette hozzá. „Ha valaki abba az illúzióba ringatná magát, hogy ezt az elvet alkudozásra használja, Kínával és a kínai néppel találja magát szemben.”

A végén olyan lesz, mint aki felemel egy nagy követ, majd a saját lábára ejti.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Sokkoló adatokat hozott nyílvánosságra a G7

„A 2010/2011-es tanévben még csak 2117 magyar diák járt osztrák közoktatásba, a 2021/2022-es tanévre 10646 főre nőtt a számuk. Csak a tavalyi évben 1367...

Nem akárkivel fog tárgyalni Dobrev Klára – részletek a csúcstalálkozóról

Egyre komolyabban veszik nemzetközi szinten is a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányt. A párt nem titkolt célja a találkozóval, hogy erősebbre fűzze a nyugati...

Baloldali fiatalok: Végre valamiben Európa-rekorder Magyarország

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas kőkemény kritikát mondott a kormány gazdaságpolitikájáról. A baloldali fiatalok szerint: Már egy jóideje, hogy Európa szívében, a boltokban...