Kína elküldte a francba Trumpot, válasz lépéseket fontolgat


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem várt helyről akadtak ki Trumpra nagyon. A kínai kormányzatnak elege lett a dollár milliárdosból lett amerikai elnök kinyilatkoztatásaiból.

Kína felveszi a kesztyűt, ha Trump tovább provokálja őket a tajvani közeledéssel, írta az index.hu két kínai állami lap alapján hétfőn. A kínai vezetés szócsöveként működő lapok Trump pénteki interjújára reagáltak. A megválasztott elnök a Wall Street Journalnek azt mondta: “Az egy Kína elv megbeszélés kérdése.”

Amire a kínai külügyminisztérium úgy reagált:Az egy Kína elv a kínai-amerikai kapcsolatok alapja, és mint ilyen, nem tárgyalási alap.

Ha Trump ilyen áldozattal kezdi hivatali idejét, akkor elkerülhetetlenül szembe kell néznie kemény válaszreakciókkal és a romló kapcsolatokkal, hiszen Pekingnek nincs más lehetősége, mint felvenni a kesztyűt – írta az angol nyelvű China Daily.

Egy másik kínai lap, a Global Times még tovább ment: “Peking kemény válaszlépéseket tesz”, ha Trump kikezdené az egy Kína elvet.

“Kína arra kényszerülne, hogy felgyorsítsa Tajvan visszacsatolását, és kegyetlenül szembeszálljon mindazzal, aki Tajvan függetlenségét támogatja” – írta a lap vezércikke.

Hua Csunyingot a Reuters. “Mindenkinek meg kell értenie, hogy vannak olyan dolgok a világon, amelyeket nem lehet áruba bocsátani, megvenni vagy kiárusítani” – tette hozzá. “Ha valaki abba az illúzióba ringatná magát, hogy ezt az elvet alkudozásra használja, Kínával és a kínai néppel találja magát szemben.”
A végén olyan lesz, mint aki felemel egy nagy követ, majd a saját lábára ejti.

 Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük