Kína elküldte a francba Trumpot, válasz lépéseket fontolgat


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Nem várt helyről akadtak ki Trumpra nagyon. A kínai kormányzatnak elege lett a dollár milliárdosból lett amerikai elnök kinyilatkoztatásaiból.

Kína felveszi a kesztyűt, ha Trump tovább provokálja őket a tajvani közeledéssel, írta az index.hu két kínai állami lap alapján hétfőn. A kínai vezetés szócsöveként működő lapok Trump pénteki interjújára reagáltak. A megválasztott elnök a Wall Street Journalnek azt mondta: “Az egy Kína elv megbeszélés kérdése.”

Amire a kínai külügyminisztérium úgy reagált:

Az egy Kína elv a kínai-amerikai kapcsolatok alapja, és mint ilyen, nem tárgyalási alap.

Ha Trump ilyen áldozattal kezdi hivatali idejét, akkor elkerülhetetlenül szembe kell néznie kemény válaszreakciókkal és a romló kapcsolatokkal, hiszen Pekingnek nincs más lehetősége, mint felvenni a kesztyűt – írta az angol nyelvű China Daily.

Egy másik kínai lap, a Global Times még tovább ment: “Peking kemény válaszlépéseket tesz”, ha Trump kikezdené az egy Kína elvet.

“Kína arra kényszerülne, hogy felgyorsítsa Tajvan visszacsatolását, és kegyetlenül szembeszálljon mindazzal, aki Tajvan függetlenségét támogatja” – írta a lap vezércikke.Hua Csunyingot a Reuters. “Mindenkinek meg kell értenie, hogy vannak olyan dolgok a világon, amelyeket nem lehet áruba bocsátani, megvenni vagy kiárusítani” – tette hozzá. “Ha valaki abba az illúzióba ringatná magát, hogy ezt az elvet alkudozásra használja, Kínával és a kínai néppel találja magát szemben.”

A végén olyan lesz, mint aki felemel egy nagy követ, majd a saját lábára ejti.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük