Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pénz nem számít, ha Orbán hobbijáról van szó. Kár, hogy nem az egészségügy vagy az oktatás a miniszterelnök szíve csücske. A jövőben minden járásra jutna egy lőtér.  „Magyarországon 197 (!!!) lőtér létesül, ezek között lesz 25 méteres, 50 méteres és 100 méteres lőtér. A megyei jogú városokban 100 méteres lőterek lesznek” – jelentette ki Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV tudósításában.
A HírTV szakértője úgy véli, a lövészet kiválóan fejleszti a koncentrációs képességet, a mai fiatalok fegyverhez való viszonya azonban más, mint 20-30 éve volt. „Ha egy lövedék kirepül a csőből, akkor azt következmény nélkül már nem lehet visszatolni a csőbe, tehát óriási felelősség van azon a pici mutatóujjon, amivel meghúzod a billentyűt, és sokszor én döbbentem rá az illetőt arra, hogy ez nem játék, ugyanis ha a videojátékban elront valamit, kiírja: »game over«; nyom egy gombot, kap hat új életet. Ez az életben már nem így van” – mondta Hídvégi Győző kiképző, lőtérvezető.

Magyarországon jelenleg pár tucat lőtér üzemel, általában sportegyesületként vagy kiképző központként. A lakossági tiltakozások gyakoriak. „A civil lakosságnál a zaj az, ami általában a leginkább szembe- vagy fülbeötlő probléma. Előszeretettel vásárolnak telket repülőtér vagy lőtér környékén, azt gondolják, később kártérítést tudnak igényelni, vagy bezáratják az adott létesítményt” – nyilatkozta a HírTV-nek Uram János, a Shootingpress Magyarország főszerkesztője.

A polgármesterek szerint aggasztóbb, hogy másra nem jut fejlesztési forrás. „Sokkal fontosabb dolgok vannak, amire nem jut pénz, infrastruktúra, közlekedés, az intézményfelújításokra – iskola, kórház – jóval kevesebb jut, mint ami kellene” – mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

Azt még nem tudni, mikor kezdődnek a lőtérépítések, ahogy azt sem, hogy ki lesz az intézmények fenntartója.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: