Ki akarják csinálni az LMP vezért, nehogy véletlenül összefogjon másokkal


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hamarosan tisztújítás lesz az LMP nevű formációnál. Az előzetes hírek alapján az index.hu, úgy értesült, hogy Szél Bernadett megőrzi posztját az LMP élén, Hadházy Ákos azonban kihívót kapott, Csárdi Antal is elindul a társelnöki pozícióért. Az LMP-sek a hétvégén döntenek arról, milyen csapattal vágnak neki 2018-nak.

Hadházy tavaly lett az LMP társelnöke, miután Schiffer András bejelentette a visszavonulását, majd Schiffer parlamenti mandátumát is megkapta. Hadházy ősszel többször is élesen kritizálta a kormányzati politikát, folytatta a fideszes visszaélésekre utaló korrupcióinfós sorozatát. A párton belül azonban negatív visszhangot kaptak azok a megnyilvánulásai is, amelyek azt jelezték: nem utasítana el csípőből egyfajta baloldali összefogást.

Csárdi Antal éppen ezen a ponton kritizálja Hadházy tevékenységét. A Mandinernek azt mondta, azért akar Hadházy helyett társelnök lenni, mert  “Ákos olyanokat nyilatkozik, hogy beszélgetni kell a baloldali pártokkal, amikor nem zárja ki egyértelműen a velük való együttműködést, azzal árt az LMP-nek” – mondta Csárdi.

A Fénysebesség által megkérdezett politikai elemző szerint teljesen mindegy, hogy ki lesz az LMP társelnöke. A párt soha nem lesz része egy baloldali összefogásnak. Az LMP-nek nem kizárólagos célja a Fidesz leváltása, másrészt  Gyurcsány meghatározó szereplése is visszatarthatja őket.

Az elemző szerint a Fidesznek nagyon kedvez az, hogy az ellenzék ennyire töredezett. Kísértetiesen hasonlít a jelenlegi magyar pártrendszer az olasz,  kilencvenes évek közepén meglévő pártszerkezethez. A rengeteg egymással versengő párt ellehetetlenítette a kormányváltást és hatalomban tartotta Silvio Berlusconi-t. Olaszországban az lett a megoldás, hogy a kispártok eltűntek vagy beolvadtak a legnagyobb ellenzéki pártba.
Nem csak Olaszországban alakult ki ilyen helyzet, ugyanez tapasztalható ma Szlovákiában is. Robert Ficonak 2 szélsőjobbos, 3 liberális, 2 jobboldali pártból álló ellenzéke garantálja, hogy ne bukjon meg egy választáson.

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük