Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A civilek elleni kormányzati hadjárat újabb adalékaként eltűnt a kormányfő szakdolgozata. Orbán Viktor „Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa)” címmel írt munkája korábban elérhető volt a kormányfő honlapján, de mára levették. Kár érte – írta Facebook-posztjában Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

Öt éve még az volt a hír, hogy nyilvános lett a miniszterelnök diplomamunkája. A Miniszterelnökség akkor közleményben tudatta, hogy “mostantól teljes terjedelmében hozzáférhető Orbán Viktor szakdolgozata”.

Szijjártó Péter személyesen intézkedett, hogy az ELTE kiadja a diplomamunkát.

Orbán Viktor – a honlapjára akkor feltöltött dokumentumok alapján – 1987. március 11-én, jeles eredménnyel védte meg Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa) című szakdolgozatát.

A kormányfő témavezetője Fellegi Tamás (volt miniszter) volt az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.


Update: A Szocialista EP képviselő akciója nem maradt hatástalan. Hirtelen előkerítették a szakdolgozatot, így akit érdekel mit gondolt Orbán annak idején a civilekről az elolvashatja.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke aztán az atv.hu-nak nyilatkozva megerősítette, amire jutotttunk, hogy a szakdolgozatot nem tüntették el, csak a weboldal megújulása miatt fordulhatott elő, hogy az archívum bizonyos anyagai nem hozzáférhetőek. Azt ígérte, hogy a diplomamunkát a lehető leghamarabb újra elérhetővé teszik – nyilván arra gondolt, hogy könnyebben megtalálhatóvá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: