A Jobbik tagok között bizony vannak antiszemiták állítja Mirkóczki? (+videó)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Feszültséget kelt a Jobbikban a párt közeledési próbálkozása a baloldali szavazók és a zsidóság felé. A Vecsési szervezet után a Jobbikos Varga Attila, a vámosmikolai szervezet elnöke írt nyílt levelet Vona Gábor pártelnöknek.

„Most nem sorolnám fel pontról pontra azokat a számunkra furcsa, nem tetsző, egy nemzeti párt számára idegen eseményeket, cselekedeteket és nyilatkozatokat. […] A nyílt nyitás a baloldal és a baloldali szavazók felé, az eredeti iránytól való jelentős eltérés nekünk már sok! […]” Megítélésük szerint ha Vona nem tér vissza az eredeti irányhoz, „a párt már nem a mi pártunk, nem minket, nem a mi érzéseinket, vágyainkat és hitünket képviseli! Ebben az esetben valamin változtatni kell! Ez lehet a tagság és a szervezeti vezetők lecserélése, vagy a párt vezetésének bukása!” – fogalmaznak.

A Jobbik tagságának gyomra tehát nem veszi be azt, hogy Vona közeledne zsidó szervezetek felé, sőt itt nem egyedi esetekről van szó. A Jobbik teljes alapszervezetei lázadnak a párt irányvonala ellen. Mint Mirkóczki elmondja, a Jobbik belső fórumain bőven van lehetőség arra, hogy a párt irányvonalát kritizálók hangot adjanak sérelmeiknek – vajon mi kellhet ahhoz, hogy elvhű Jobbikosok végső elkeseredésükben a nyilvánossághoz forduljanak?

Nemzeti szervezetek

Több nemzeti szervezet is hitet tett a nagy néppártosodás előtt arra, hogy ha a Jobbik letér arról az útról, amire felesküdött fizikailag fogják kirángatni a képviselőket a parlamentből. Ehhez képest azt tapasztaljuk, hogy képviselők nem, de Novák Előd kikerült a parlamentből. Új irány, új szokások. Budaházy tüntetésre meg már nem szervez a párt tömegeket.

Ha valaki náci romantikára vágyik, takarodjon a Jobbikból

Mirkóczki hivatkozik Vona egy korábbi kongresszusi kijelentésére mely szerint aki kirekesztő nézeteket vall nincs helye a Jobbikban.

Nagyon sokan nagyon sok félét szeretnek belelátni politikai nyilatkozatokba, amik a Jobbik fejlődésének különböző mérföldkövei. Nagyságrendileg 15 ezer tagja van a Jobbiknak ezért nem lep meg, hogy történik egy levélváltás egy zsidó közösséggel akkor lesznek olyanok akik elég hangosan kommentálják ezt. Mi szeretnénk ha ezt a levélváltást mindenki megértené és azt is milyen célokat szolgál.

A politikus szerint azért okoz problémát a Jobbikon belül mert vannak a párton belül olyanok akik hittek a sajtó stigmatizálásának és kirekesztő antiszemita szervezetnek látják a  jobbikot.„Azt Ön is elhiszi, hogy nem ismerek 15 ezer tagot személyesen és nem állítom, hogy nincs benne olyan a tagságban akik így gondolkodnak és azt hiszik, hogy ez az identitásunk része.”

Értjük ugye? Hogyne értenénk.

A teljes reggeli interjú itt tekinthető meg: http://www.atv.hu/videok/video-20170112-bm-nincs-nyoma-az-ajto-felfeszitesenek


Tavasszal kilépési hullám várható

Mindeközben cikkünk nem maradt reakció nélkül. A egy nevének elhallgatását kérő Pest megyei jobbikos vezetőtől értesültünk arról, hogy valóban feszültségek vannak a nemzeti radikális párton belül. Forrásunk úgy fogalmaz, a tagság lassan nem tudja eldönteni mit akar Vona. Amíg párton belül mindne jobbikost nyugtatnak, hogy az irányok nem változtak, addig nehezen tudja értelmezni a tagság a Jobbik ATV-s szerepléseit. Sokak szerint a Jobbiknak egyáltalán keresnivalója sem lenne a párt által csak szektATV-nek nevezett csatornán. Riadtan szemlélik azt a kvaterkázást amit a Jobbikos politikusok művelnek.

Forrásunk szerint a tagság egy része még tavaszig kivár, de fogy a türelem. Ha nem változik a Jobbik irányvonala és nem tisztázza magát a pártvezetés tavasszal megkezdődnek a kilépések és mint mondja nem 2-3 tagról van szó.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük