Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Feszültséget kelt a Jobbikban a párt közeledési próbálkozása a baloldali szavazók és a zsidóság felé. A Vecsési szervezet után a Jobbikos Varga Attila, a vámosmikolai szervezet elnöke írt nyílt levelet Vona Gábor pártelnöknek.

„Most nem sorolnám fel pontról pontra azokat a számunkra furcsa, nem tetsző, egy nemzeti párt számára idegen eseményeket, cselekedeteket és nyilatkozatokat. […] A nyílt nyitás a baloldal és a baloldali szavazók felé, az eredeti iránytól való jelentős eltérés nekünk már sok! […]” Megítélésük szerint ha Vona nem tér vissza az eredeti irányhoz, „a párt már nem a mi pártunk, nem minket, nem a mi érzéseinket, vágyainkat és hitünket képviseli! Ebben az esetben valamin változtatni kell! Ez lehet a tagság és a szervezeti vezetők lecserélése, vagy a párt vezetésének bukása!” – fogalmaznak.

A Jobbik tagságának gyomra tehát nem veszi be azt, hogy Vona közeledne zsidó szervezetek felé, sőt itt nem egyedi esetekről van szó. A Jobbik teljes alapszervezetei lázadnak a párt irányvonala ellen. Mint Mirkóczki elmondja, a Jobbik belső fórumain bőven van lehetőség arra, hogy a párt irányvonalát kritizálók hangot adjanak sérelmeiknek – vajon mi kellhet ahhoz, hogy elvhű Jobbikosok végső elkeseredésükben a nyilvánossághoz forduljanak?

Nemzeti szervezetek

Több nemzeti szervezet is hitet tett a nagy néppártosodás előtt arra, hogy ha a Jobbik letér arról az útról, amire felesküdött fizikailag fogják kirángatni a képviselőket a parlamentből. Ehhez képest azt tapasztaljuk, hogy képviselők nem, de Novák Előd kikerült a parlamentből. Új irány, új szokások. Budaházy tüntetésre meg már nem szervez a párt tömegeket.

Ha valaki náci romantikára vágyik, takarodjon a Jobbikból

Mirkóczki hivatkozik Vona egy korábbi kongresszusi kijelentésére mely szerint aki kirekesztő nézeteket vall nincs helye a Jobbikban.

Nagyon sokan nagyon sok félét szeretnek belelátni politikai nyilatkozatokba, amik a Jobbik fejlődésének különböző mérföldkövei. Nagyságrendileg 15 ezer tagja van a Jobbiknak ezért nem lep meg, hogy történik egy levélváltás egy zsidó közösséggel akkor lesznek olyanok akik elég hangosan kommentálják ezt. Mi szeretnénk ha ezt a levélváltást mindenki megértené és azt is milyen célokat szolgál.

A politikus szerint azért okoz problémát a Jobbikon belül mert vannak a párton belül olyanok akik hittek a sajtó stigmatizálásának és kirekesztő antiszemita szervezetnek látják a  jobbikot.

„Azt Ön is elhiszi, hogy nem ismerek 15 ezer tagot személyesen és nem állítom, hogy nincs benne olyan a tagságban akik így gondolkodnak és azt hiszik, hogy ez az identitásunk része.”

Értjük ugye? Hogyne értenénk.

A teljes reggeli interjú itt tekinthető meg: http://www.atv.hu/videok/video-20170112-bm-nincs-nyoma-az-ajto-felfeszitesenek


Tavasszal kilépési hullám várható

Mindeközben cikkünk nem maradt reakció nélkül. A egy nevének elhallgatását kérő Pest megyei jobbikos vezetőtől értesültünk arról, hogy valóban feszültségek vannak a nemzeti radikális párton belül. Forrásunk úgy fogalmaz, a tagság lassan nem tudja eldönteni mit akar Vona. Amíg párton belül mindne jobbikost nyugtatnak, hogy az irányok nem változtak, addig nehezen tudja értelmezni a tagság a Jobbik ATV-s szerepléseit. Sokak szerint a Jobbiknak egyáltalán keresnivalója sem lenne a párt által csak szektATV-nek nevezett csatornán. Riadtan szemlélik azt a kvaterkázást amit a Jobbikos politikusok művelnek.

Forrásunk szerint a tagság egy része még tavaszig kivár, de fogy a türelem. Ha nem változik a Jobbik irányvonala és nem tisztázza magát a pártvezetés tavasszal megkezdődnek a kilépések és mint mondja nem 2-3 tagról van szó.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: