Mit tudhatott Pharaon?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Pharaon aki Orbán Viktor telekszomszédjaként vált ismertté és akit mintegy 25 éve köröz az FBI.

A 76 éves szaúdi üzletember Bejrútban halhatott meg. Egy Dr. Ghaith Rashad halálával kapcsolatos gyászjelentést a Magyarországon élő libanoniak kapták meg. Pharaon teljes neve Dr. Ghaith Rashad Pharaon.

Természetesen nem hagyta hidegen az internetet a gyászhír és azonnal megindultak a találgatások, hogy vajon mit tudhatott a szaúdi üzletember, ugyanis halálának körülményei kísértetiesen hasonlítanak egy másik halálesethez még 2014-ből.

Az index.hu 2014-ben írt Welsz Tamás haláról ekképpen: Welszt a Központi Nyomozó Főügyészség akarta kihallgatni.

A mentők sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, ma délután Budapesten egy 40 körüli férfit próbáltak meg újraéleszteni, de a férfi szívműködését nem sikerült helyreállítani, a halál okát vizsgálják. Egy rendőrautóban lett rosszul, eszméletét vesztette, egy mentőállomásra vitték, de hosszas próbálkozás után sem tudták újraéleszteni. Informátorunk szerint a bejelentés után a Novotel szállóval szembeni Budai Mentőállomáson várták teljes felszereléssel a rendőrautót, hiába.

Pharaon és Welsz

Több információ is arról tanúskodik, hogy Ghaith Pharaont is ugyanúgy egy rendőrautóban érte a végzet.

Pusztán különös egybeesés lenne, hogy a NER aranyifjúinak ügyeiről tudók végzete minden alkalommal egy rendőrautóban ér véget?

A 24.hu szerint Ghaith Pharaonról aaz alábbiakat érdemes tudni, az információk nagy része akkor derült ki, amikor a Magyar Narancs kirobbantotta a Pharaon-ügyet:• A Stanfordon és a Harvardon tanult, a hetvenes években a virágzó építőiparban, majd a nyolcvanas években a bankvilágban dolgozott.

• Két társával alapította meg a Bank of Credit and Commerce International (BCCI) nevű bankot, mely diktátorok és drogkartellek pénzének tisztára mosásával is foglalkozott.

• A BCCI bűnszövetkezetként működött, a harmadik világban több zsarolási ügyért voltak felelősek

• A 73 országban lényegében piramisjátékként működő BCCI kilencvenes évek eleji bedőlése 10 milliárd dolláros kárt okozott a befektetőknek;

• Pharaon amerikai vagyonát el is kobozták.

• A BCCI hat alkalmazottja – köztük Pharaon is – „közvetlenül is köthető volt különböző cégeken keresztül” Oszama bin Ladenhez, ezért is szerepel a neve egy 2001-es, az al-Kaida körüli iszlám pénzügyi hálózatról szóló franciaországi jelentésben.

• Később kiderült, hogy a BCCI a gyakorlatban a CIA egyik bankjaként működött.

• A budapesti amerikai nagykövetség is megerősítette a Magyar Narancsnak, egy 1991-es ítélet miatt a mai napig körözi az Interpol.

• Bár magyarországi cégeinek tulajdonosa egy jordán ügyvéd, Ammar M. Abu Namous, mégis könnyű felismerni Pharaon érdekeltségét, hiszen minden cégének nevében szerepel a Pharaon név.

• minden ingatlanvásárlásra külön, minimális alaptőkével rendelkező kft.-t alapít, melyet ún. tagi kölcsönökkel tőkésít fel. Ez szakértők szerint tipikus pénzmosó eljárás, de az is lehet, hogy a tapasztalt strómann Pharaon is csak mások pénzét forgatja.

• Amikor ez kiderült (Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő kérdezte meg Orbán Viktortól a parlamentben) Orbán Viktor azt válaszolta, hogy a “szóban forgó úr” nem tartózkodik Magyarországon és azt is biztosan mondhatja, hogy a szomszédságában lévő ingatlanba senki nem költözött be, ott nem lakik senki, évek óta üresen áll. “Akik meg a szomszédomban laknak, nem hasonlítanak semmilyen arab milliárdosra”. A kormány megvizsgálta a szóban forgó személy magyarországi tevékenységét, és arra jutott, hogy a magyar törvényeknek megfelel és nemzetbiztonsági kockázatot nem rejt.

• De azt nem tudni, hogy jutott be és vett ingatlant Magyarországon Pharaon, mert az ügyben mindenki összevissza beszélt.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük