Belefulladunk a szegénységbe!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Annak idején Horn Gyula úgy fogalmazott, századunk pestise a munkanélküliség, de akkor Horn még nem ismerhette a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Az MSZP szerint az emberek többsége nem hanyagságból, hanem a szegénység miatt tüzel háztartási hulladékkal, mivel a Fidesz-kormány idén sok településen csak feleannyi szociális tűzifát adott, mint amennyi rászorulónak szüksége lett volna rá. Az MSZP ezért követeli, hogy minden rászoruló kapja meg azt a mennyiségű tűzifát, amely az elkövetkező hideg napokon a túléléshez szükséges!

Való igaz, hogy a szemét égetése rontja a levegő minőségét. Ám ez csak a következmény. A valódi ok az a fullasztó szegénység, amibe az urizáló fideszes elit kormányozta Magyarországot.

A Fidesz-kormány szociális tűzifa programja kudarcot vallott. Vannak települések, ahol kevesebb köbméter fát nyertek el, mint amennyi igénylő lenne. Máshol az elnyert tűzifa beszerzése nehézkes, mivel a környező erdőgazdaságoknak nincs elegendő tűzifájuk, a messzebbről beszerzett famennyiség szállítási költsége pedig a hátrányos helyzetű kistelepülések számára jelent anyagi nehézséget.

Ebben a helyzetben az urizáló fideszes elitnek nem a hulladékkal fűtő, szegénységben élő lakosság megbüntetésén kellene gondolkodnia, hanem azon, hogy legyen mivel fűteni. Nem büntetni kell a nélkülözést, hanem segíteni a rászorulókat!

A következő hideg napokban mindenkinek óriási a felelőssége: figyeljünk egymásra még jobban, nézzünk rá egyedül élő szomszédjainkra, hogy ne okozzon tragédiákat ez a hétvége!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük