Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az már szinte mindenki számára bizonyos, hogy akár hány levelet küld Orbán vastagon, az ő lelkén szárad az egészségügy és az oktatás szétverése. Ez a két szektor nyílván csak a jéghegy csúcsa, azonban világosan megmutatja, a mai hatalom hogy viszonyul az időshez és a gyermekeinkhez.

Persze a kormányzat megpróbálja kozmetikázni és magyarázni a bizonyítványát, azonban előfordul – hogy a Tanú c. film klasszikus jelenetére gondoljunk csak – hogy összekeverednek bizonyos papírok és a vallomás helyett az ítéletet osztja ki a kormány. Álmatlan éjszakák.

Így jutunk el ahhoz az anyaghoz, amelyet a 444 szúrt ki. A kormány elismeri, hogy a szocialisták jelentősen többet költöttek oktatásra. A táblázat teljes terjedelmében itt található.

Horn Gyula kormánya óta mindössze két évben, Medgyessy Péter miniszterelnöksége alatt 2002-2003-ban költött többet a kormány az oktatásra.

Orbán Viktor másodszori hatalomra kerülése óta még sosem költöttek többet a GDP 4,4 százalékánál oktatásra, 2013-ban, a mélyponton mindössze 3,9 százalék volt ez az arány. Ebben az évben nominálisan 120,5 milliárd forinttal költöttek kevesebbet oktatásra. Mi ez, ha nem megszorítás?

A grafikonok világosan mutatják, hogy az MSZP-kormány komolyabban vette az oktatásügyet, mint azt bármelyik jobboldali kormány a rendszerváltás óta. A Fidesz tehát joggal sírhatja vissza a Szocialistákat hiszen amíg a szocialisták alatt fejlődött az oktatás addig 6 év kormányzás alatt sikerült Orbánéknak egy Klikket a nyakunkba rakniuk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: