Nagy lehet a baj: A Fidesznél visszasírják a szocialista kormányt


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az már szinte mindenki számára bizonyos, hogy akár hány levelet küld Orbán vastagon, az ő lelkén szárad az egészségügy és az oktatás szétverése. Ez a két szektor nyílván csak a jéghegy csúcsa, azonban világosan megmutatja, a mai hatalom hogy viszonyul az időshez és a gyermekeinkhez.

Persze a kormányzat megpróbálja kozmetikázni és magyarázni a bizonyítványát, azonban előfordul – hogy a Tanú c. film klasszikus jelenetére gondoljunk csak – hogy összekeverednek bizonyos papírok és a vallomás helyett az ítéletet osztja ki a kormány. Álmatlan éjszakák.

Így jutunk el ahhoz az anyaghoz, amelyet a 444 szúrt ki. A kormány elismeri, hogy a szocialisták jelentősen többet költöttek oktatásra. A táblázat teljes terjedelmében itt található.

Horn Gyula kormánya óta mindössze két évben, Medgyessy Péter miniszterelnöksége alatt 2002-2003-ban költött többet a kormány az oktatásra.

Orbán Viktor másodszori hatalomra kerülése óta még sosem költöttek többet a GDP 4,4 százalékánál oktatásra, 2013-ban, a mélyponton mindössze 3,9 százalék volt ez az arány. Ebben az évben nominálisan 120,5 milliárd forinttal költöttek kevesebbet oktatásra. Mi ez, ha nem megszorítás?

A grafikonok világosan mutatják, hogy az MSZP-kormány komolyabban vette az oktatásügyet, mint azt bármelyik jobboldali kormány a rendszerváltás óta. A Fidesz tehát joggal sírhatja vissza a Szocialistákat hiszen amíg a szocialisták alatt fejlődött az oktatás addig 6 év kormányzás alatt sikerült Orbánéknak egy Klikket a nyakunkba rakniuk.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük