Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az, hogy 2016 utolsó 3 hónapjában 80 fagytak meg, s közülük 27-en a saját lakásukban, az MSZP szerint azt igazolja, hogy óriási szükség van egy Fagyhalál Elleni Alap létrehozására.

Az MSZP már 6 alkalommal tett erre javaslatot a Parlamentben, de a Fidesz-KDNP még napirendre sem volt hajlandó venni a kezdeményezést. Pedig amióta Orbán Viktor kormányoz, több mint 1200, vagyis egy falunyi ember fagyott meg Magyarországon.

Az MSZP ezért hetedszer is benyújtja a Fagyhalál Elleni Alap létrehozásáról szóló javaslatát. Az emberek fagyhalála ugyanis nem pártpolitika, hanem tragédia.

Az MSZP korábban benyújtott javaslata szerint a Fagyhalál Elleni Alap elsődleges bevételi forrása az állami tulajdonú energetikai társaságok éves adózott eredményének 50 százaléka lehetne. Támogatásban részesülhetne mindenki, akinek bejelentett lakása van és a családjában a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladta meg a minimálbér nettó összegét. Ugyancsak támogatásra jogosultak lennének a védett fogyasztók is.

A támogatások összege negyedévente 20 ezer és 50 ezer forint között lenne, de különleges esetben ez felmehet 100 ezer forintra is. A támogatásra való jogosultságot az önkormányzatok állapítanák meg.

Lukács Zoltán
országgyűlési képviselő


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: